Mergi la
Pampers® dragoste somn liniștit joacă
Cauta


România

pamperspampers

Cum să-ţi înveţi copilul să asocieze imagini

0   oameni au comentat
În acest articol
 
0
 
0
De ce să nu creezi împreună cu puiuţul tău o cărtică specială cu poze? E distractiv pentru amândoi și ajută la dezvoltarea limbajului!
Locație: În interior
Subiecte: Distrație și jocuri

Cum se joacă

Creaţi-vă propriul album foto, care să conţină imagini ale unor ocazii speciale din cadrul familiei sau poze ale lucrurilor care-i plac în mod deosebit micuţului (Familia noastră, Excursia mea la Grădina Zoologică sau Alimentele mele preferate, de exemplu, pot fi considerate secţiuni ale respectivului album).

Selectaţi împreună poze din multitudinea de albume de familie sau decupaţi imagini din diverse reviste. Lipiţi-le într-un caiet au o agendă goală. Adăugaţi în dreptul fiecărei imagini un text simplu, prin care să explicaţi semnificaţia ei.

Ajută-l pe copilaşul tău să asocieze textul cu fotografiile prin evidenţierea detaliilor importante pe măsură ce i le citeşti. Sau roagă-l să îţi povestească el detaliile semnificative din imaginile respective.

 

 

De ce vei avea nevoie

• Fotografii
• Multe reviste cu imagine
• Foarfecă
• O mică agendă goală sau un caiet
• Lipici
• Creion

Sugestii şi sfaturi

O idee despre cum aţi putea să faceţi joaca mai interesantă ar fi să pretindeţi că sunteţi angajaţii unei edituri şi vă fabricaţi propriul vostru ziar.

Creşte şi învaţă

A citi şi a comenta imaginile dintr-o cărticică este o ocazie bună pentru cel mic să înveţe să lege imaginile de experienţe prin care a trecut, moment extrem de important în dezvoltare copilului. De asemenea, aşternerea cuvintelor pe hârtie, îl ajută pe copilaş să asocieze scrisul cu vorbirea. Pe măsură ce gândirea lor devine tot mai organizată, le va fi din ce în ce mai simplu să te urmărească atent atunci când spui o poveste sau vor reuşi să povestească ceva chiar ei.

 
 
0

Comentariile membrilor

S-ar putea să-ți placă și:

pamperspampers

Protecţie de 5 stele pentru cea mai pretenţioasă piele din lume

Află despre: Pampers Premium Care
Pampers Premium Care