Mâncărica bebelușului

Bebeluşul Gourmet La şapte luni poţi începe să introduci arome noi în dieta bebeluşului tău. Ar fi bine să încerci să îi oferi mâncare cât mai diversă pentru a evita mofturile ce pot apărea mai târziu. Fii îndrăzneaţă când alegi ingredientele, foloseşte fructe şi legume pe care nu le găteşti tot timpul - chiar şi cele care ţie nu îţi plac!

NUMAI BUNĂTĂŢI La vârsta aceasta poţi începe să introduci o mulţime de arome noi şi interesante în dieta bebeluşului tău. Încearcă fructele şi legumele cu gust mai puternic, combină-le cu carne slabă sau peşte, introdu plantele leguminoase cum ar fi lintea şi poţi începe să experimentezi reţete mai complexe.

SUPA DE LEGUME Această supă reuneşte legume de iarnă interesante, pentru o masă hrănitoare şi reconfortantă. Este foarte ușor de pregătit și poți congela porții individuale într-o tăviță pentru gheață, de îndată ce s-a răcit.

Ingrediente 250g cartofi 150g morcovi 150g păstârnac 150g napi 1 praz, numai partea albă 1 ceapă 2 căței de usturoi 1 lingură de bază de mâncăruri puțin ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Curăţă legumele şi taie-le cubuleţe mici; spală prazul cu atenţie înainte să îl tai.

  2. Pregăteşte baza de mâncăruri adăugând amestecul pudră în jumătate de litru de apă care fierbe, apoi trage-o de pe foc.

  3. Încinge puţin ulei de măsline într-o tigaie adâncă.

  4. Adaugă cartofii, morcovii, păstârnacul şi napii, pune capacul şi lasă la prăjit la foc mic până când încep să se înmoaie.

  5. Adaugă ceapa, prazul şi usturoiul, pune capacul şi mai lasă tigaia pe foc încă 5 minute; din când în când mai amestecă.

  6. Adaugă baza de mâncăruri, dă-o în clocot, lasă amestecul să fiarbă la foc scăzut încă 12 minute până când toate legumele s-au înmuiat de tot.

După răcire, amestecul poate fi pus în blender. Dacă amestecul este prea lichid, fierbe-l la foc mare câteva minute, înainte să îl iei de pe foc. În schimb, dacă vrei să îi pregăteşti bebeluşului tău o supă mai lichidă, adaugă apă abia clocotită pe măsură ce amesteci în blender, pentru a obţine consistenţa pe care o doreşti.

Consimțământ Cookie-uri