Învață-ți micuțul să mănânce cu tacâmuri

Vrei ca micuțul tău să mănânce cu furculița și lingura și nu cu ambele mâini? Citește în continuare pentru sfaturi despre cum să-l ajuți să facă tranziţia către această etapă minunată a dezvoltării.

Era drăguț când micuțul tău a început să-și folosească degeţelele ca să mănânce singur – ca mai apoi să se umple de mâncare pe față, pe păr și chiar să facă un mic cerc pe podea în jurul scaunului.

Dar, o dată ce a mai crescut puțin și tu încă mai cureți pastele de pe pereți, e momentul pentru o schimbare. Această etapă a dezvoltării poate părea foarte greu de ajuns, dar nu sunteţi departe!

La vârsta de doi ani, copilul tău are abilitatea fizică să folosească tacâmuri și să bea din pahar cu o singură mână. Asta nu înseamnă că tentativele tale de a avea mese liniștite vor da întotdeauna roade: Chiar dacă îi place ideea de a folosi o furculiță și o lingură de oameni mari, câteodată va fi prea înfometat sau prea obosit ca să se mai deranjeze cu ele.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-l menții pe calea cea bună: • Fii un exemplu. Nu vei putea să stai de fiecare dată la masă cu micuțul tău, dar fă asta cât se poate de des, ca să vadă cum mănânci tu cu tacâmuri. În curând va vrea să te imite.  • Fii consecventă. Dă-i tacâmuri la fiecare masă imediat ce a dezvoltat abilitățile de a le folosi, chiar dacă nu e interesat încă de ele. Cu timpul, va înțelege că așa mănâncă oamenii mari.  • Nu forța lucrurile. Când pur și simplu nu vrea să folosească tacâmuri, nu deschide subiectul. Dacă vă certați pe subiectul acesta, nu faci decât să încurajezi o luptă pentru dominare... ceea ce ar face mesele neplăcute pentru toată lumea.  • Fii răbdătoare și respectă rutina. Cât de curând, vei avea un adevărat domn alături de tine la masă.

Vrei să afli mai multe despre creșterea micuțului tău năzdrăvan și să te bucuri de promoțiile create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri