Mersul de-a bușilea: Cum să te asiguri că cel mic este în siguranță

Cu toate că s-ar putea să te simți stângace, coboară-te în patru labe la nivelul micuțului, pentru a observa ce vede. Din această poziție, vei putea vedea ce este în calea lui și să identifici orice pericole de accidentare pe care se poate să nu le fi văzut de la înălțime.

Cum să securizezi casa

Asigură-te că rafturile, masa de schimbat și alte piese de mobilier sau aparatura electronică (ca televizorul) sunt bine prinse de perete și nu prezintă pericol de răsturnare dacă cel mic se întinde după ele și se trage în sus.

Există destule echipamente și produse de securizare pentru bebeluși care pot fi montate pe prize sau la sertare. O idee bună este să încui dulapurile cu produse de curățat, dacă nu poți să le depozitezi în afara zonei de acțiune a micuțului.

Lucruri de care ai putea să uiți

Porțile pentru bebeluși ar trebui să fie securizate. Academia Americană de Pediatrie (AAP) nu recomandă folosirea porților presurizate pentru spațiile de la baza și din capul scărilor. Pune cordoanele jaluzelelor sau ale draperiilor departe de raza de acțiune a degețelelor curioase, pentru că pot prezenta risc de sufocare.

Dacă ai o înclinație pentru plante și ai casa plină de flori, AAP sugerează să nu le ții în calea micuțului. Verifică dacă ai plante care ar putea să îi facă rău când le bagă în gură.

Mersul de-a bușilea este unul dintre cele mai importante momente în dezvoltarea bebelușului tău. Te vei bucura să îl urmărești explorând lumea înconjurătoare, iar el va fi încântat de noua lui mobilitate. Iar cu puțină planificare din timp, îți va fi ușor să îi asiguri lui protecția, iar ție liniștea.

Consimțământ Cookie-uri