Mergi la
Pampers® dragoste somn liniștit joacă
Cauta


România

pamperspampers

Monitorizează dezvoltarea puiului tău folosind graficul de creştere

161   oameni au comentat
În acest articol
 
3
 
161
Citește biografia Ascunde biografia Ascunde
Graficul de creştere este un instrument important de urmărire a evoluţiei copilului tău. Învață să-l folosești și tu! Pentru că micuții care au un ritm de creştere în limitele normale sunt, în general, copii sănătoși.

Graficul de creştere este un instrument important de urmărire a evoluţiei copilului tău. Copiii cu un ritm de creştere în limitele normale şi ale căror înălţime, mărime şi greutate sunt în anumite limite, sunt în general sănătoşi. Înălţimea şi greutatea copilului tău vor fi monitorizate pe un grafic, ca cel de mai jos, de către medicul pediatru sau cel de doctorul de familie. În timp, medicul îşi va da seama dacă ritmul de creştere este cel aşteptat. Împreună cu doctorul, şi tu vei putea să urmăreşti ritmul de creştere al micuţului tău.


Aşa cum îţi va spune şi medicul tău, copiii sănătoşi pot avea diferite mărimi, iar termenul “creştere normală” este destul de general. De exemplu, mulţi copii îşi modifică locul pe graficul de creştere începând cu 6 luni, pentru că atunci evoluţia lor începe să reflecte moştenirea genetică a familiei. Până în acest moment, creşterea lor reflecta caracteristicile modului de dezvoltare înainte de naştere şi hrana primită în primele luni de viaţă. Copiii care sunt alăptaţi pot fi mai grăsuţi în primele luni şi mai slabi când ajung la 1 an, decât copiii hrăniţi exclusiv cu lapte praf special. De asemenea, există familii cu bebeluşi care cresc repede şi există familii cu bebeluşi care cresc mai încet, deci e important să ţii minte aceste diferenţe atunci când urmăreşti graficul de creştere al bebeluşului tău.


Graficele de mai jos arată tiparele medii de creştere pentru băieţei şi fetiţe. De fapt, foarte rar se întâlneşte un bebeluş care să aibă o creştere ca cea corespunzătoare liniei mediane (percentila 50). Aşadar, există o multitudine de tipuri de “creştere normală”. Foloseşte aceste grafice, fiindcă sunt la fel ca orice alt grafic primit pentru monitorizarea ritmului de creştere al copilului tău. Notează orice întrebare legată de creşterea micuţului şi adreseaz-o medicului pediatru sau medicului de familie.


Ca scurtă explicaţie, percentila 50 (linia din mijlocul graficului) indică faptul că dintr-o sută de bebeluşi cu vârsta care te interesează, 50 cântăresc mai mult sau sunt mai înalţi decât bebeluşul aflat la 50%, iar restul de 50 de bebeluşi, cântăresc mai puţin sau sunt mai scunzi. Dacă datele corespunzătoare bebeluşului tău se află în partea inferioară a graficului, consultă medicul specialist.


Click pentru a selecta Graficul de Înălţime sau Greutate.

 
 
161

Comentariile membrilor


fetita mea are 8 luni si trei saptamani si are 7,5 kg este bine?????????

S-ar putea să-ți placă și:

pamperspampers

Ce e-n scutec, stă in scutec! Protecţie dovedită împotriva umezelii.

Află despre: Pampers Active Baby
Pampers Active Baby