Mergi la
Lumea Pampers

   

Monitorizează dezvoltarea puiului tău folosind graficul de creştere

161   oameni au comentat
În acest articol
 
1
 
161
Prof. Dieter Wolke
De Prof. Dieter Wolke PhD Dipl-Psych AFBPsS C.Psychol.
Prof Dieter Wolkea a absolvit psihologia în Germania şi apoi s-a mutat la Londra pentru a lucra ca psiholog cercetător la Universitatea din Londra- Institutul de Educaţie, la Şcoala de Medicină King şi din 1985 ca lector la Institutul de Sănătate a Copilului (Spitalul pentru copii bolnavi, Londra). El a obţinut doctoratul la Universitatea din Londra, Departamentul de Dezvoltare a Copilului la Institutul de Educaţie. În 1990, a revenit pentru o perioadă de cinci ani în Germania (Universitatea din Munchen Spitalul pentru copii) pentru a conduce unul dintre cele mai mari studii de urmărire realizate vreodată, care implică aproape 10.000 de copii în două ţări. În timp ce continuă această cercetare din Germania, prof. Wolke preia un post de conducere (Profesor cercetător in Psihologie) la Universitatea din Hertfordshire, Hatfield. În 1995 a început o serie de noi studii, cu copiii şi familiile acestora, în Regatul Unit. În 2002, el a devenit profesor în Durata de Viaţă şi Dezvoltare şi de director adjunct al ALSPAC ( Studiul Avon pentru părinţi şi copii), la Universitatea din Bristol (Divizia de Sănătate a copilului). Din martie 2004, prof. Wolke este Director Ştiintific al Fundaţiei Jacobs din Zurich Elvetia. El rămâne profesor de onoare în psihologie la Universitatea din Bristol. Datorită noilor lui angajamente la Jacobs Foundation, Prof Wolke a trebuit să demisioneze de la Institutul Pampers. Interesele sale de cercetare includ, printre altele, dezvoltarea nou-născuţilor prematur, somnul, creşterea şi plânsul sugarilor. Prof Wolke este autorul a numeroase articole de cercetare, a revizuit capitole în manualele de medicină generală, pediatrie, psihiatrie şi psihologie. El este de multe ori intervievat în mass-media scrisă, radio sau televiziune cu privire la subiecte legate de cercetarile sale. Prof Wolke este membru asociat al Societăţii Britanice de Psihologie (AFBPsS) şi psiholog acreditat în conformitate cu Institultul de acreditare Regal, Britanic. El este preşedinte al Societăţii de Reproducere şi de Psihologie infantilă şi consilier al consiliilor consultative ale Jurnalului de Reproducere şi Psihologie, Jurnalul de Psihologie şi Psihiatrie,Jurnalul Internaţional pentru Studii comportamentale şi de dezvoltare şi a Jurnalului de evolutie a sexelor. El este co-fondator al Centrului Brazelton britanic care oferă formare şi consilierie în cercetare. El este membru în consiliul consultativ al Asociaţiei pentru Sănătatea Mintală a Sugarului (Marea Britanie), al retelei Părinţi în Parteneriat (Pippin), al Unităţii de Asistenţă pentru Dezvoltare (HRDSU) şi Centrul pentru Cercetare în ingrijire primară şi comunitară (CRIPPAC la Universitatea din Hertfordshire. El este membru al unor consilii ştiinţifice, pentru un număr mare de studii de cercetare din Marea Britanie, SUA şi Germania.
Citește biografia Ascunde biografia Ascunde
Graficul de creştere este un instrument important de urmărire a evoluţiei copilului tău. Învață să-l folosești și tu! Pentru că micuții care au un ritm de creştere în limitele normale sunt, în general, copii sănătoși.

Graficul de creştere este un instrument important de urmărire a evoluţiei copilului tău. Copiii cu un ritm de creştere în limitele normale şi ale căror înălţime, mărime şi greutate sunt în anumite limite, sunt în general sănătoşi. Înălţimea şi greutatea copilului tău vor fi monitorizate pe un grafic, ca cel de mai jos, de către medicul pediatru sau cel de doctorul de familie. În timp, medicul îşi va da seama dacă ritmul de creştere este cel aşteptat. Împreună cu doctorul, şi tu vei putea să urmăreşti ritmul de creştere al micuţului tău.


Aşa cum îţi va spune şi medicul tău, copiii sănătoşi pot avea diferite mărimi, iar termenul “creştere normală” este destul de general. De exemplu, mulţi copii îşi modifică locul pe graficul de creştere începând cu 6 luni, pentru că atunci evoluţia lor începe să reflecte moştenirea genetică a familiei. Până în acest moment, creşterea lor reflecta caracteristicile modului de dezvoltare înainte de naştere şi hrana primită în primele luni de viaţă. Copiii care sunt alăptaţi pot fi mai grăsuţi în primele luni şi mai slabi când ajung la 1 an, decât copiii hrăniţi exclusiv cu lapte praf special. De asemenea, există familii cu bebeluşi care cresc repede şi există familii cu bebeluşi care cresc mai încet, deci e important să ţii minte aceste diferenţe atunci când urmăreşti graficul de creştere al bebeluşului tău.


Graficele de mai jos arată tiparele medii de creştere pentru băieţei şi fetiţe. De fapt, foarte rar se întâlneşte un bebeluş care să aibă o creştere ca cea corespunzătoare liniei mediane (percentila 50). Aşadar, există o multitudine de tipuri de “creştere normală”. Foloseşte aceste grafice, fiindcă sunt la fel ca orice alt grafic primit pentru monitorizarea ritmului de creştere al copilului tău. Notează orice întrebare legată de creşterea micuţului şi adreseaz-o medicului pediatru sau medicului de familie.


Ca scurtă explicaţie, percentila 50 (linia din mijlocul graficului) indică faptul că dintr-o sută de bebeluşi cu vârsta care te interesează, 50 cântăresc mai mult sau sunt mai înalţi decât bebeluşul aflat la 50%, iar restul de 50 de bebeluşi, cântăresc mai puţin sau sunt mai scunzi. Dacă datele corespunzătoare bebeluşului tău se află în partea inferioară a graficului, consultă medicul specialist.


Click pentru a selecta Graficul de Înălţime sau Greutate.

 

 
161
Comentariile membrilor

fetita mea are 8 luni si trei saptamani si are 7,5 kg este bine?????????

S-ar putea să-ți placă și:

Protecţie de 5 stele pentru cea mai pretenţioasă piele din lume

Află despre: Pampers Premium Care
Pampers Premium Care