Cum să-ţi menţii laptele matern. Laptele matern sau lapte praf

Bazele alăptatului. Nu este niciodată prea devreme să te informezi. Dacă plănuieşti să alăptezi - iar noi îţi recomandăm să o faci – să ştii dinainte regulile de bază te va ajuta să scapi de griji atunci când înveţi să alăptezi odată cu sosirea micuţului.

MÂNCAREA, BĂUTURA ŞI ÎNGRIJIREA COPILULUI Natura a făcut ca alăptatul să fie uşor pentru tine. Corpul tău va produce lapte matern la cerere, ca răspuns la nevoile de creştere ale copilului; acesta va conţine exact cantitatea de nutrienţi pentru a face această hrană cea mai sănătoasă pentru bebeluşul tău şi mult mai la îndemână decât laptele praf. Pentru a avea destulă energie pentru această sarcină importantă, apetitul tău va creşte şi este posibil să îţi fie mai sete decât de obicei. Nu trebuie să te preocupi să mănânci o anumită mâncare sau o anumită cantitate în timpul alăptatului pentru a produce lapte, deoarece vei primi semnale automate de la corpul tău atunci când trebuie să mănânci sau să bei mai des. Cu toate aceastea corpul tău poate să folosească doar resursele disponibile aşa că trebuie ca tu să ai grijă să mănânci echilibrat pentru a vă menţine pe tine şi pe copilul tău sănătoşi. (Pentru sfaturi de nutriţie, vezi articolul "Mănâncă pentru Doi")

PĂSTREAZĂ-L PUR Din păcate, alături de nutrienţii benefici pe care corpul tău îi produce, prin lapte se pot transmite şi lucruri rele. Alcoolul, drogurile şi alte substanţe nocive pot afecta laptele matern. Ocazionalul pahar de vin nu va face vreun rău. Iar un paracetamol pentru dureri din când în când este şi acesta în regulă. Dar cantităţile excesive de alcool şi alte medicamente trebuie evitate dacă preferi alăptatul în locul laptelui praf.

NU E LOC DE NEGOCIERE Dacă ai fost fumătoare şi te-ai lăsat în timpul sarcinii, să nu te reapuci odată cu naşterea copilului - mai ales dacă intenţionezi să alăptezi. Nicotina şi alte toxine vor fi transmise prin laptele tău către copil. De asemenea, vei pune în pericol sănătatea copilului tău prin fumatul pasiv, aşa că rămâi nefumătoare de dragul amândurora!

Consimțământ Cookie-uri