La ce să fii atentă în timpul sarcinii?

Planuri pentru ziua cea mare Planurile îţi pot face viaţa mai uşoară. Există decizii pe care trebuie să le iei în privinţa tratamentului prenatal, a tipului de naştere pe care ţi-l doreşti şi cum vrei să controlezi durerile din timpul naşterii.

ECHIPA DE TRATAMENT PRENATAL După ce medicul confirmă că eşti însărcinată, vei fi înregistrată la personalul specializat – echipa de asistente care colaborează cu medicul tău sau cea de la spitalul unde ai ales să naşti. Poţi, de asemenea, să optezi pentru moaşe private. De cele mai multe ori vei ajunge la o anumită asistentă care te va ghida pe parcursul sarcinii şi care s-ar putea ocupa chiar şi de naştere, dacă e disponibilă în ziua cea mare.

ALEGEREA E A TA Este foarte important ca tu să fii mulţumită de specialiştii (atât medicii, cât şi asistentele) pe care îi vei vedea de-a lungul sarcinii. Majoritatea asistentelor sunt minunate, prietenoase şi îţi vor acorda sprijin. Dar, dacă din orice motiv nu eşti mulţumită de felul în care eşti îngrijită, trebuie să spui asta. Ai nevoie de susţinerea unor specialişti pe care îi agreezi şi în care poţi avea încredere.

Sunt anumite aspecte de care trebuie să ţii cont în timpul tratamentului prenatal. Gândeşte-te cum vrei să naşti. De exemplu, ai prefera să naşti acasă sau la spital? Ai nevoie de calmarea durerilor şi, dacă da, ce recomandări primeşti şi ce opţiuni ai? Întreabă-ţi medicul şi asistenta despre propriile experienţe şi păreri. Va înţelege mai bine care sunt speranţele şi aşteptările tale legate de sarcină şi naştere dacă discuţi cu ei de la început. Vă va da şi ocazia să vă cunoaşteţi mai bine la începutul acestei relaţii foarte speciale.

Consimțământ Cookie-uri