5 întrebări esenţiale atunci când întocmeşti lista de invitaţi la petrecerea bebeluşului

Poate fi dificil să decizi pe cine inviţi la o petrecere dată în onoarea bebeluşului care urmează să vină pe lume şi să întocmeşti o listă cu invitaţii la această petrecere. Invitaţii pot fi de tot felul, de la membri ai familiei la prieteni şi vecini apropiaţi, colegi de muncă şi rude îndepărtate. Exceptând cazul în care organizezi o petrecere surpriză, atunci când faci lista de invitaţi, consultă-te cu viitoarea mămică în legătură cu 5 aspecte cheie:

1. Care este numărul maxim de invitaţi?

Gândeşte-te bine la locație şi buget înainte de a răspunde la această întrebare. În cazul în care organizezi petrecerea acasă şi ai un buget limitat, s-ar putea să fie nevoie să restrângi numărul de invitaţi la şase sau opt. Dacă iei în calcul varianta unui picnic în parc, ai putea avea pe listă un total de 20-30 de invitaţi.

Asigură-te că te gândeşti şi la oaspetele de onoare. Este posibil ca mămica să se simtă copleşită de o petrecere mare, mai ales în timpul ultimului trimestru de sarcină, şi să prefere în schimb o reuniune într-un grup restrâns de prieteni apropiaţi. Sau se poate să îşi dorească să sărbătorească împreună cu toţi prietenii şi membrii familiei venirea noului pe lume.

2. Mai organizează cineva o petrecere?

În zilele noastre, nu este ieşit din comun ca o mămică însărcinată să aibă parte de mai multe petreceri. Se poate, de exemplu, să îi mai organizeze o petrecere colegii de la birou sau un alt grup de prieteni şi vecini. Vrei să îţi concentrezi lista de invitaţi pe un singur grup social specific sau vrei să o menţii deschisă pentru toţi prietenii şi membrii familiei? (cei care sunt invitaţi la mai multe petreceri ale bebeluşului nu vor fi obligaţi să ofere daruri la fiecare petrecere. Câte un dar de la fiecare invitat pentru fiecare sarcină este suficient!)

3. Ar trebui să fie o petrecere unde invitaţii vin însoţiţi?

Din ce în ce mai des, petrecerile bebeluşilor devin evenimente în familie, care îi includ şi pe tăticii „însărcinaţi“ şi pe viitorii frăţiori sau surioare. Cu toate acestea, ia în considerare faptul că petrecerile pentru cupluri şi cele în familie nu dau aceeaşi senzaţie ca petrecerile destinate exclusiv doamnelor şi domnişoarelor.

4. Oare trebuie invitate la petrecerea bebeluşului anumite persoane cu statut preferenţial?

Se poate ca viitoarea mămică să vrea să le aibă alături de ea la petrecere pe mama, soacra, sora sau soţul său. Asigură-te că întrebi dacă sunt invitaţi speciali pe care viitoarea mămică ar vrea să îi aibă alături.

5. Oare se va supăra cineva dacă el sau ea nu este invitat/ă?

Majoritatea listelor de invitaţi sunt alcătuite după o logică: de exemplu, dacă organizezi o petrecere a bebeluşului în cartier, nu este nevoie să îi inviţi pe colegii de la birou ai viitoarei mămici.

Totuşi, ai grijă să nu răneşti sentimentele nimănui. Dacă ştii că cineva s-ar supăra în cazul în care nu ar fi invitat, este mai bine să incluzi pe listă respectiva persoană.

De îndată ce ai definitivat lista de invitaţi, asigură-te că ai adresele (adresa de corespondenţă, adresa de e-mail sau amândouă) şi numerele de telefon ale tuturor.

Consimțământ Cookie-uri