Planul pentru nașterea bebelușului Nu uita să împachetezi - sarcina nașterea

Evită graba în ultimul moment! Acordă-ți timpul necesar pentru a împacheta geanta pentru maternitate înainte de data la care naști. Iată o listă cu toate lucrurile de care veți avea nevoie tu, partenerul tău și bebelușul, dar și câteva obiecte pe care este mai bine să le lași acasă.

Majoritatea viitoarelor mămici sunt mai liniștite dacă își pregătesc meticulos geanta pentru maternitate și fac un plan de naștere din timp. Cu toate acestea, multe dintre veteranele care au trecut de prima naștere își aruncă câteva lucruri în geanta și dau fuga să iasă pe ușă la sfârșitul sarcinii. Am pus la punct o listă de obiecte pe care să le alegi spre sfârșitul sarcinii, înainte de a naște.

Pentru bebeluș

Un scaun special de mașină

Un costumaș de mers acasă (un costumaș dintr-o bucată ar fi indicat)

O păturică (una mai groasă dacă este frig afară)

Scutece pentru nou-născuți

O pereche de șosețele sau botoșei

O căciuliță

Unghiera pentru bebeluș -”Spitalul unde l-am născut pe băiețelul meu nu ne-a pus la dispoziție unghieră, din motive de securitate, prin urmare micuțul meu și-a zgâriat fețișoara în primele 12 ore”, ne-a mărturisit o mămică.

Mănuși cu un deget, subțiri, care nu zgârie, sunt întotdeauna utile.

Pentru mămică

O ținută pentru mers acasă. Ia ceva larg și ușor de îmbrăcat - de preferat ceva din temuta garderobă de maternitate - și o pereche de pantofi fără toc. Ultimul lucru pentru care îți vei face griji când ieși din maternitate după naștere este cât de elegantă este ținuta ta.

Un sutien pentru alăptat, tampoane pentru sân, șervețele igienice și lenjerie largă pentru gravide. Sunt șanse mari ca indiferent ce lenjerie porți în primele zile după ce ai născut, aceasta să se păteze, chiar și dacă folosești tampoane igienice.

Un capot, o cămașă de noapte, papuci și câteva perechi de șosete (nimic prea sofisticat, însă; și cămașa de noapte se va păta probabil dacă o porți în timpul travaliului sau în perioada de post-partum). Gândește-te din timp la un plan pentru naștere care te poate ajuta să treci cu bine peste naștere într-o manieră mai organizată. În fazele inițiale ale travaliului ai putea dori să te plimbi pe coridoare, și vei avea nevoie de capot și papuci.

Obiectele de toaletă. Perie de dinți, pastă de dinți, șampon, loțiune, săpun, perie de păr, balsam de buze, deodorant, machiaj, dacă acestea sunt importante pentru tine.

Un taburet (dacă ești micuță de înălțime, iar paturile sunt înalte) poate face timpul petrecut în maternitate în preajma nașterii bebelușului tău mai puțin dureroasă dacă ai avut dureri de spate și/sau copci.

Ceva de lecturat, dacă îți place să citești. Un tătic pe care îl cunoaștem a petrecut primele faze din travaliu citind ”Leul în apă”, în timp ce soția lui citea ”Pacientul englez”. ”Privind în urmă, aș fi cumpărat News of the World sau Vogue - un tabloid cu multe poze”, spune ea.

Agenda ta de contacte, și mult mărunțiș și/sau cartele pre-plătite. După ce se naște micuțul, vei dori să îți suni familia și prietenii ca să le dai vestea cea bună.

Pentru tătic/Partener

Câteva obiecte de toaletă (vezi lista de la secțiunea ”Pentru mămică”)

Un schimb de haine

Ceva gustări

Un aparat foto/video. Cineva trebuie să imortalizeze marele eveniment de naștere a bebelușului!

Slipi de baie. Dacă partenerei tale încă nu i s-a rupt apa și ar vrea să facă o baie sau un duș în timpul travaliului, poate că vei dori să i te alături.

Ce să nu iei cu tine

Bijuterii

Bani lichizi, carduri de credit și alte valori

Ceva de lucru. Da, chiar cunoaștem persoane care au trimis faxuri din rezerva de spital, au dat telefoane și au revizuit rapoarte - pe lângă faptul că nășteau!

Consimțământ Cookie-uri