Cum să faci momentele de joacă ale micuțului tău mai frumoase

Cărți, păpuși și lego - Oh! Joaca este probabil cea mai frumoasă parte din ziua bebelușului tău (și a ta, totodată). Îți prezentăm trei metode pentru a face acest moment al zile mai plăcut și mai interactiv. Una dintre cele mai frumoase părți în viața de părinte este că poți să te joci ca un copil. Joaca cu micuțul tău este foarte distractivă, dar există de asemenea un motiv pentru această activitate. Joaca ajută la dezvoltarea unor abilități fizice și cognitive foarte importante. Acest fapt îl ajută pe bebeluşul tău să înțeleagă mai bine lumea din jurul lui.

Găseşti aici trei modalități de a revitaliza momentul de joacă a micuțului tău.

Provoacă-i imaginația Încurajează-ți bebelușul să își folosescă imaginația pentru a crea lumi fantastice care nu există în camera de joacă. Construcția unor castele din perne și pături, cântatul la microfoane din linguri și organizarea unor petreceri pentru servirea ceaiului pentru el și jucăriile lui sunt exemple clasice de jocuri imaginare. Poți încuraja, de asemena, aceste tipuri de jocuri punându-i întrebări deschise copilului. Ar putea suna ceva în genul: „Ce s-ar întâmpla dacă canapeaua noastră ar fi o barcă?” sau „Vrei să facem un teatru de păpuși cu jucăriile tale?” Vei fi surprinsă cu ce idei va veni micuțul tău, pe cont propriu.

Reducerea dezordinii Nu este întotdeauna cea mai bună idee să-i oferi bebelușului tău foarte multe jucării. Dacă zona lui de joacă este prea înghesuită, acesta se poate simți copleșit și își poate pierde concentrarea. Păstrează o parte din jucării într-un dulap și schimbă-le prin rotație pe cele vechi cu cele noi odată la câteva săptămâni. Vei fi surprinsă cât de mult îi place pianul de jucărie, atunci când nu l-a folosit timp de câteva săptămâni. Oferă-i spațiu Sunt multe de spus despre încurajarea jocului independent, în timp ce îl supraveghezi îndeaproape. Dacă îţi laşi bebeluşul să se joace singur, se va simți independent și acest lucru îl va ajuta la stimularea creativității.

Când vă jucați împreună, asigură-te că îi dai posibilitatea micuțului tău de a dirija joaca. De cele mai multe ori mamele simt nevoia să vorbească tot timpul; oferă-i copilului tău posibilitatea de a vorbi. O să fii surprinsă de ceea ce poate spune micuțul tău atunci când îi oferi șansa.

Consimțământ Cookie-uri