finger-painting

Servirea ceaiului

 • Locaţie

  Interior, Exterior

 • Promovează

  Distracție & Jocuri

 • Ce ai nevoie

  Ceşcuţe, farfurioare, ceainic, platou, apă

Este timpul pentru ceai! O petrecere simulată pentru servirea ceaiului oferă celor mici oportunitatea să imite comportamentul adulţilor prezenţi în casă şi să îl integreze în joaca lor.

Cum se joacă
Montează o masă rezistentă, joasă, sau o măsuţă de activităţi pentru copii cu cel puţin două scăunele pentru servirea ceaiului, folosind un prosopel ca faţă de masă. Umple un ceainic cu apă călduţă şi aşează-l pe masă.

Poţi folosi un set de ceai de jucărie de plastic sau metal sau poţi să îţi creezi propriul set din ceşcuţe normale şi farfurioare achiziţionate la mâna a doua.

Pune pe masă biscuiţi adevăraţi sau de plastic. Copilului tău îi va face mare plăcere să aşeze biscuiţii pe platou, să servească ceaiul şi să fie o gazdă impecabilă.

Ceaiul în doi e mai amuzant decât ceaiul de unul singur, aşa că participă şi tu.

Învățare & dezvoltare
Copiii îşi dezvoltă abilităţi importante precum coordonarea mână-ochi pe măsură ce toarnă cu atenţie ceai în ceşcuţă. Aceasta este o ocazie potrivită în care să încurajezi dezvoltarea limbajului şi să introduci bunele maniere la masă, în timp ce tu şi cel mic discutaţi sorbind ceaiul.

Scutece

Pampers Pants

Ușor de pus, ușor de scos- schimbarea scutecului devine o joacă de copii

Copiii și imaginația în joc

 • Locaţie

  Interior, Exterior

 • Promovează

  Dezvoltare cognitivă

 • Ce ai nevoie

  O cutie de carton, câteva hăinuțe vechi