Servirea ceaiului

Servirea ceaiului

  • Locaţie

    Interior, Exterior

  • Promovează

    Distracție & Jocuri

  • Ce ai nevoie

    Ceşcuţe, farfurioare, ceainic, platou, apă

Este timpul pentru ceai! O petrecere simulată pentru servirea ceaiului oferă celor mici oportunitatea să imite comportamentul adulţilor prezenţi în casă şi să îl integreze în joaca lor.

Cum se joacă
Montează o masă rezistentă, joasă, sau o măsuţă de activităţi pentru copii cu cel puţin două scăunele pentru servirea ceaiului, folosind un prosopel ca faţă de masă. Umple un ceainic cu apă călduţă şi aşează-l pe masă.

Poţi folosi un set de ceai de jucărie de plastic sau metal sau poţi să îţi creezi propriul set din ceşcuţe normale şi farfurioare achiziţionate la mâna a doua.

Pune pe masă biscuiţi adevăraţi sau de plastic. Copilului tău îi va face mare plăcere să aşeze biscuiţii pe platou, să servească ceaiul şi să fie o gazdă impecabilă.

Ceaiul în doi e mai amuzant decât ceaiul de unul singur, aşa că participă şi tu.

Învățare & dezvoltare
Copiii îşi dezvoltă abilităţi importante precum coordonarea mână-ochi pe măsură ce toarnă cu atenţie ceai în ceşcuţă. Aceasta este o ocazie potrivită în care să încurajezi dezvoltarea limbajului şi să introduci bunele maniere la masă, în timp ce tu şi cel mic discutaţi sorbind ceaiul.