Fotografierea bebeluşului – noţiuni de bază

Când faci poze cu bebeluşi şi copilaşi, e ca atunci când faci poze în natură: subiecţii sunt imprevizibili, nu stau locului, şi e mai bine pentru toţi să nu îi superi!

Dar răsplata – o poză minunată cu micuţul – merită efortul cu vârf şi îndesat. Iată câteva sfaturi pentru a obţine o poză fantastică, demnă de trimis rudelor de sărbători.

Fotografiază copilul în elementul lui

Nu insista prea mult ca micuţul să pozeze. Este posibil să nu stea locului suficient cât să faci poza, şi cu cât încerci mai mult, cu atât mai puţine vor fi şansele să mai zâmbească.

Nu ar fi mai bine să faci instantanee cât timp copilul stă pe burtică sau se joacă? E bine şi să te pui în genunchi, să te aşezi sau să te întinzi pe jos ca să îi faci poza de la nivelul ochilor.

Nu îl forţa să zâmbească

Ca proaspătă mămică probabil ţi-ai dat seama deja, dar, oricum, nu uita: cu cât e mai natural zâmbetul, cu atât mai bună va fi poza, pentru că va surprinde personalitatea naturală şi strălucirea micuţului.

Încearcă să te strâmbi ca să zâmbească. Dacă e mai mare, fă ceva năstruşnic sau aminteşte-i de ceva ce l-a făcut să râdă.

Instantaneu după instantaneu

O regulă obligatorie când fotografiezi bebeluşi: fă câte poze poţi. Nu încerca să faci o singură poză, dar perfectă, ci fă mai multe, din diverse unghiuri.

Deoarece, de multe ori, copiii se mişcă, se întorc sau strănută exact când faci poza, cu cât ai mai multe, cu atât mai mari sunt şansele să obţii una bună.

Reglează viteza obturatorului

Interesează-te dacă poţi regla viteza obturatorului la aparatul de fotografiat. Dacă acesta este mai rapid, poţi surprinde o imagine mai clară cu bebeluşul la joacă, chiar atunci când aleargă, sare, se învârte sau se joacă. Cu cât mai mare e viteza, cu atât mai clară va fi imaginea.

Şi un ultim sfat cu privire la fotografiatul copiilor: imprimă fotografiile! Îţi va face mult mai mare plăcere să te uiţi într-un album cu poze decât pe ecranul aparatului. E uşor să îţi fixezi o dată în calendar care să îţi aducă aminte, o dată pe lună, să imprimi fotografiile digitale. Nu vei regreta!

Consimțământ Cookie-uri