Cum testarea șervețelelor umede te ajută și pe tine

Pentru a confirma compatibilitatea cu pielea și testarea sensibilității, testarea cu plasturi poate fi realizată pe adulți pentru a asigura răspunsul corespunzător al pielii la folosirea loțiunii din șervețelele umede și a produsului ca atare.

La început, acești subiecți adulți au evaluat pielea lor ca fiind sensibilă la o varietate de produse inclusiv: detergenți, parfumuri, produse de curățare corporală, antiperspirante sau deodorante, creme de corp și loțiuni.

Testarea cu plasturi confirmă că ingredientul/ingredientele nu induc sensibilitate în rândul populației adulte normale. Acest test a fost folosit de-a lungul mai multor decenii pentru a confirma profilul individual al materialelor parfumate de către Institutul pentru Cercetarea Materialelor Parfumate și de alți comercianți ai produselor de consum.

Pentru a confirma un potențial pozitiv al apariţiilor iritațiilor pielii, șervețelele umede Pampers pot fi testate într-un ciclu de 21 de zile al „Testului cumulativ cu plasturi iritanți” și comparate cu apa distilată sau saline naturale. În toate cercetările de acest tip, șervețelele umede pentru bebeluși de la Pampers au obținut un scor de iritare similar cu cel al apei distilate, cu iritație predominantă minimă.

Delicatețea și absența iritației în contact cu pielea pentru șervețelele umede din prezent au fost confirmate în 2012, ca urmare a unui protocol clinic standard. În acest studiu, 35 de adulți au fost tratați cu plasturi ocluzivi conținând fie apă distilată, control pozitiv (lauril sulfat de sodiu, 0,2 m/v) fie formula șervețelelor umede Pampers aplicate pe partea superioară a brațului. Indivizii au fost supuși tratamentului zilnic, timp de 21 de zile, cu plasturi ascunși cu bandă și îndepărtați la fiecare 24 de ore. La îndepărtarea ultimului plasture, locurile de tratament au fost notate de către un expert specializat în iritație pe o scală de 0 (deloc), 1 (eritem moderat), 2 (eritem sever) și 4 (reacție severă cu vezicule).

Bazat pe scorarea vizuală a expertului, apa distilată nu a produs deloc iritație a pielii, în contrast cu laurilul sulfat de sodiu (control pozitiv), care a rezultat în iritație severă a pielii. Răspunsul obținut după tratament cu noua formulă a fost mai scăzut decât cel al apei distilate. Neavând nicio problemă de piele observată la niciunul dintre participanții la cercetare, fapt confirmat de către dermatologi, rezultatul a indicat clar că șervețelele umede Pampers curente nu provoacă iritații ale pielii când sunt evaluate printr-un „Test cumulativ cu plasturi iritanți” timp de 21 de zile.

Deși protocoalele de testare pentru validare descrise mai sus implică de regulă adulți, pot fi efectuate cercetări suplimentare şi pe pielea bebelușilor. În ultimul deceniu, au fost publicate nenumărate studii și cercetări care să ateste siguranța, gradul de toleranță, eficiența și delicatețea șervețelelor umede Pampers.

În plus, cercetări amănunţite au fost realizate pentru a evalua siguranța și gradul de toleranță al șervețelelor umede, pentru a fi siguri că acestea nu contribuie la iritarea pielii sensibile a bebelușilor. Siguranța și gradul de toleranță al șervețelelor umede Pampers au fost confirmate de asemenea printre copiii cu o barieră compromisă a pielii sau cu dermatită atopică. Într-o cercetare clinică care a implicat folosința produsului timp de patru săptămâni, în care au fost implicaţi 60 de bebeluși cu dermatită atopică, potrivirea şi toleranța pielii la șervețelele umede Pampers în contextul utilizării zilnice au fost confirmate chiar și pentru copiii cu piele sensibilă.

Mai mult, cercetările în condiții normale, „de zi cu zi”, au evaluat gradele de roșeață, umflături, uscare, rigidizare sau exfoliere a pielii bebelușilor. Alte cercetări supravegheate de către dermatologi arată că, chiar și în cazul copiilor cu dermatită provocată de scutece, șervețelele umede sunt considerate potrivite pentru curățarea zilnică a zonei acoperite de scutec.

Cercetările demonstrează în mod constant că șervețelele umede sunt tolerate bine, fără semne de intoleranță clinică, scorurile plasându-le ca fiind cel puțin la fel de delicate precum folosirea apei sau a prosopului. De fapt, anumite cercetări arată că șervețelele umede pentru bebeluși ar putea afecta mai puţin pielea care suferă de dermatită, datorită loțiunii delicate a formulei pentru piele sensibilă.

Într-un studiu publicat în 2001 în Jurnalul Academiei Europene de Dermatologie și Venerologie, șervețelele umede au obținut chiar scoruri mai mici decât apa pe o scală de severitate de la 0 (deloc) la 3 (sever) (0,831 pentru șervețele umede, în comparație cu 1,019 pentru apă și material de curățare).

Consimțământ Cookie-uri