Știința din spatele beneficiilor șervețelelor umede

În ultimii 10 ani, jurnalele medicale au publicat mai multe cercetări ce demonstrează că, într-o gamă variată de cadre clinice și formule de produs, șervețelele umede pentru bebeluși oferă o curățare eficientă, reușind în același timp să fie delicate cu pielea și tolerate ușor. Aceste informații încurajează folosirea lor chiar și pe cele mai sensibile tipuri de piele.

Șervețelele umede nu irită bariera naturală a pielii În 2001, o cercetare publicată de revista Dermatology Nursing a observat că șervețelele umede au un impact minim asupra barierei naturale a pielii, provocând chiar mai puțină iritație decât prosopul de bumbac și apa. Cercetările au concluzionat că șervețelele umede ar putea fi mai potrivite pentru curățarea delicată a unei zone iritate de scutec, cu mai puțină usturime sau senzații de disconfort pentru copil.

O cercetare în perspectivă, efectuată în 2012 cu un eșantion de 44 de copii și publicată în revista Pediatric Dermatology, a comparat starea pielii curățate cu șervețele umede și a celei curățate cu prosopul la fiecare schimbare de scutec. Folosirea șervețelelor umede a influențat pierderea transepidermică de apă (TEWL), sugerând stabilizarea, în comparație cu folosirea apei. Aceste informații sugerează că o rutină de curățare cu șervețele umede nu afectează bariera naturală a pielii în primele patru săptămâni de după naștere.

Șervețelele umede sunt benefice și pentru pielea sensibilă O cercetare publicată în 2009 de către revista Pediatric Detrmatology, a fost efectuată cu un eșantion de copii cu piele sensibilă, diagnosticați cu dermatită atopică. La fiecare schimbare de scutec a subiecților au fost folosite șervețele umede, lucru ce a condus la o reducere semnificativă a simptomelor, inclusiv roșeața, umflăturile și uscarea pielii.

Două cercetări individuale, efectuate în 2001 și prezentate în Jurnalul Academiei Europene de Dermatologie și Venerologie, au evaluat la nivel vizual starea pielii a aproximativ 200 de copii cu dermatită atopică pentru a studia prezența și severitatea dermatitei de scutec. Nu a fost observată nicio diferență între grupul care a folosit șervețele umede și cel care a folosit doar apă și materiale pentru curățare.

Șervețelele umede îngrijesc pielea O cercetare clinică publicată în 2009 în jurnalul de Neonatologie a observat că șervețelele umede chiar contribuie la menținerea sănătății pielii bebelușilor, în comparație cu prosopul și apa, la folosirea într-o unitate de terapie intensivă neonatală (UTIN). Cercetarea UTIN a inclus atât copii născuți prematur, cât și născuți la termen, iar folosirea șervețelelor umede a prezentat mai puțin eritem (roșeață) în zona perineului decât folosirea de tifon și apă, după doar cinci zile de folosire.

Dovezi ștințifice publicate în 2001 de către revista Dermatology Nursing au observat că șervețelele umede moderne sunt mai delicate cu pielea decât simpla folosire a tifonului cu apă, bazându-se pe straturile interioare delicate, nivelurile scăzute de surfactanți activi, dar totuşi delicaţi, și emolienți.

Consimțământ Cookie-uri