bg-banner-focus

Istoria Pampers. O experiență plină de dragoste, somn liniștit și joacă!

Alternative text

Fondat de Bunicul Victor Mills

Victor Mills a fost un chimist american care, în timp ce lucra pentru Procter & Gamble Co., a revoluţionat știința îngrijirii copilului prin inventarea scutecelor de unică folosință; a început să lucreze la acest produs în anii 1950, experimentându-l pe propriii săi nepoţi (n. 1897-d. 1 nov. 1997).

www.britannica.com


Alternative text

Anii 1950

În timp ce unii credeau că taţii ştiu cel mai bine, Vic Mills credea cu tărie că bunicii ştiu chiar şi mai multe. Acest om (care întâmplător lucra pentru Procter & Gamble) a căutat un mod mai uşor de a schimba scutecele nepotului său. Rezultatul - apariţia scutecelor Pampers.


Alternative text

Anii 1960

Unii se duceau la Woodstock. Noi ne-am dus prin magazine, supermarketuri şi farmacii, prezentându-le un scutec care îi ajuta pe cei mici prin a ține umezeala departe de pielea lor, spre bucuria părinţilor. Singura problemă era că nimeni nu ştia exact unde anume să expună produsele Pampers. Scutecele noastre erau atât de diferite, încât puteau fi găsite în zona bunurilor de larg consum, în zona cu produse alimentare, în secţiunea cu produse din hârtie și chiar în zona cu medicamente.


Alternative text

Anii 1970

Pantaloni evazaţi. Platforme. Și bandă. Nu din cea folosită la casete. Bandă adevărată. Am înlocuit acul de siguranţă cu banda, astfel încât părinţii să poată arunca repede o privire la ce se petrece în scutec fără a-şi accidenta degetele. În acelaşi timp, eram preocupaţi de crearea scutecelor Pampers pentru copiii mici, a celor extra-absorbante pentru timpul zilei, a scutecelor îmbunătăţite pentru nou-născuţi, a celor capitonate şi a scutecelor pentru copiii prematuri, toate acestea în timp ce alţii se distrau la discotecă.


focus-pampers80s

Anii 1980

În această perioadă, excesul era cuvântul la ordinea zilei. Chiar şi în privinţa scutecelor. Am introdus pachetele economice, deoarece nu poţi avea niciodată suficient de multe scutece. De asemenea, am avut şi alte idei geniale: primul scutec subţire care conţine un material absorbant ce transformă lichidul în gel, prevăzut cu elastic cu strângere pe picior, aripioare care se pot fixa la loc şi o căptuşeală mai moale. Ne-am gândit că chiar şi invenţiile noastre ar trebui să fie puţin excesive.


Alternative text

Anii 1990

Nu vă mai gândiţi la bani. Arătaţi-mi noul model de Pampers. Am dezvoltat scutecele subţiri Ultra Dry, care absorb umezeala în stratul interior, fără a o lăsa să ajungă la suprafaţă. Și, de asemenea, am fost primii care au inventat zonele extensibile, scutecele devenind astfel şi mai confortabile.


Astăzi

„Ce vor mai inventa oare?” Ei bine, ne gândim în permanenţă la viitoarele noastre invenţii. Am creat deja scutece care respiră. Da, care respiră! Și, de asemenea, am creat şi scutecele Premium şi Baby-Dry, care au un strat protector de loţiune, ce păstrează pielea bebeluşului netedă şi moale. Bunicul Vic ar fi fost tare mândru!

Alternative text