Ajută-ți partenerul să nu se simtă exclus în perioada sarcinii

ESTE NEVOIE DE AMÂNDOI Sarcina este perioadă în care toată atenția se concentrează pe tine si pe nevoile tale. Cum te simți? Ai nevoie de ajutor? Mănânci bine? Iei vitamine? Cum o să naști? ... și lista poate continua la nesfârșit. În tot acest timp, partenerul tău se poate simți exclus din întreaga călătorie minunată a sarcinii. Pentru a evita acest lucru, împărtășește cu el orice senzație nouă pe care o simți, încurajează-l să vorbească cu burtica și să simtă răspunsurile copilului. Puteți petrece timp împreună încercând să ghiciți temperamentul celui mic, cu cine o sa semene și ce obiceiuri o sa moștenească de la voi.

AMINTIRI, PROIECȚII ȘI SENZAȚII Sarcina este o experiență puternic personală care te face să îți canalizezi atenția spre interior. Și, desigur, asupra cuibului, atunci când se apropie nașterea. Poate fi greu uneori pentru partener și pentru alți membri ai familiei să înțeleagă prin ce treci și să ia parte la întregul proces. Mai ales pentru cei implicați. Cel mai bine ar fi să încerci să găsești metode prin care să împărtășești magia sarcinii cu cei dragi.

MOMENTE IMPORTANTE

Încearcă să nu te gâdești la această perioadă specială ca la ”sarcina mea”, în ciuda faptului că schimbările hormonale te vor face să fii foarte auto-centrată. Bucură-te de ecografiile micuțului împreună cu partenerul tău, cu familia și cu prietenii apropiați și lasă-i să-ți atingă burtica și să simtă loviturile micuțului. Vorbește despre lucrurile deosebite pe care le-ai descoperit despre micuțul tău (când se mișcă cel mai mult sau cum reacționează la anumite sunete). Verbalizând toate acestea, vei ajunge împreună cu tatăl să-l cunoașteți și să vă bucurați mai mult. Discutați despre nume și creați împreună un album foto cu o secțiune specială ”Sarcina mea” și , mai târziu, ”Familia mea”. Nu uita că și alte mame, inclusiv a ta, își vor dori să-și amintească de experiența propriei sarcini alături de tine. Toate acestea se întâmplă pentru că cei dragi vor să te ajute să te pregătești pentru unul dintre cele mai frumoase zboruri posibile: să devii mamă.

Consimțământ Cookie-uri