Cum funcționează scutecele-chiloțel Pampers® Pants și din ce sunt făcute?

În calitate de părinți, vă doriți o scutece-chiloțel care să fie sigura și confortabile, care să îți păstreze bebelușul protejat împotriva umezelii și să îi permită să exploreze lumea. Pampers creează scutece de 50 de ani cu acest lucru în minte: să se asigure că performanța și confortul merg mână în mână cu siguranța.

Descoperă ce determină calitatea și siguranța unui scutec Pampers®, de la selecția componentelor noastre (cele pe care le folosim și cele pe care nu le folosim), până la cum funcționează scutecele-chiloțel.

O compoziție sigură, transmisă cu o transparență totală

Înainte să fie puse în scutecul-chiloțel Pampers® Pants, componentele trec printr-o selecție riguroasă.

Cercetătorii noștri lucrează în colaborare cu pediatri, dermatologi pediatri și toxicologi pentru a valida siguranța componentelor selectate și produsele finale pentru bebeluși.

Toate materiile noastre prime sunt conforme cu Regulamentul Reach (CE) nr. 1272/2008, iar toate materialele și ingredientele cosmetice sunt conforme cu Regulamentul UE privind produsele cosmetice (EU Cosmetic Products Re Regulamentul (CE) nr. 1223/2009.

Știai că?

Pampers comunică lista materialelor lor pe website. Este, de asemenea, prezentă pe pachetele de scutece Active Baby, Pants și Premium Care, astfel încât părinții să poată alege în deplină transparență.

Cum funcționează scutecele-chiloțel Pampers® Pants și din ce sunt făcute?

Fiecare componentă din scutecele-chiloțel Pampers® Pants are un rol specific. Dar toate au același scop: să-i ofere siguranță, confort și performanță bebelușului tău.

Strat exterior
Grafică distractivă
Benzi elastice
Indicator de umiditate
Loțiune*
Strat interior
Nucleu absorbant
Bandă elastică 360°
Bandă adezivă pentru aruncarea scutecului

- Nucleu absorbant: Acesta e centrul tehnologiei Pampers®! Absoarbe umezeala și o ține departe de pielea bebelușului tău pentru siguranța că rămâne sănătoasă și uscată

Aici se află tot ce conține nucleul nostru absorbant:

  • Super absorbantul: este un material comun tuturor scutecelor chiloțel de unică folosință, care poate absorbi cu până la 30 de ori propria greutate! Absoarbe și captează lichidul în numai câteva secunde. Acești super absorbanți sunt siguri în totalitate și inerți chimic, fapt dovedit de cele peste 400 de studii pentru această componentă (creat pentru peste 300,000 de scutece chiloțel!) și asupra posibilelor contacte, mai ales cu pielea.

  • Celuloza: este un material de origine naturală care absoarbe umezeala. Toată celuloza folosită în Pampers® are surse sustenabile. Este o metodă prin care Pampers® își asumă managementul sustenabil al pădurilor și întrunește solicitările of regulamentului European nr. 995/2010. Pampers® a dezvoltat o combinație unică de super absorbanți și celuloză pentru scutece de mare performanță care îi oferă bebelușului tău confort sporit. Găsirea echilibrului perfect între folosirea super absorbanților și a celulozei asigură grosimea ideală a scutecului care nu afectează mișcările bebelușului (și asta permite evitarea neplăcutelor ”acumulări umede”).

  • Propilenă și polyester

- Bandă elastică 360°: O centură elastică special creată pentru confortul bebelușului și ușurință la schimbarea scutecului. Este realizată din fibre moi din polipropilenă (asemănătoare cu cele din lenjeria intimă sau îmbrăcăminte) și elastic.

- Bandă adezivă pentru aruncarea scutecului: o bandă lipicioasă care ajută la aruncarea scutecului-chiloțel Pampers® Pants. Este făcută din polipropilenă și adezivi care ajută la lipirea acesteia de scutec.

- Învelișul interior: atrage lichidul în interiorul scutecului pentru a păstra pielea bebelușului fină și urcată. Învelișul interior, care intră în contact cu pielea bebelușului tău, conține fibre de polipropilenă pentru a o face moale și confortabilă pentru bebeluș.

- Învelișul exterior: aceasta e partea din spate a scutecului. Previne transferul lichidului asupra patului sau hainelor bebelușului. Este creat din polipropilenă pentru finețe și confort.

- Benzi elastice: ajută scutecul-chiloțel să se adapteze la forma corpului copilului tău, în jurul picioarelor, pentru confort sporit și evitarea scurgerilor. Pampers® nu folosește cauciuc sau latex care ar putea fi alergenic. Folosim, în schimb, elastan și polipropilenă.

- Adezivi: sunt folosiți pentru a păstra componentele împreună pentru evitarea scăpărilor. Acestea nu intră în contact cu pielea bebelușului tău. Pampers® folosește numai adezivi indizolvabili.

Răspunzând la așteptările clienților noștri, am lucrat cu furnizorii noștri pentru a îmbunătăți mirosul unora dintre adezivii noștri. Toate aceste materiale trec printr-un riguros process de selecție și evaluare detaliată, și siguranța utilizării a fost demonstrată. Aceștia nu se află în contact cu pielea bebelușului tău. Niciun alergen din lista UE care regulează utilizarea cosmeticelor nu se află pe lista de materiale.

- Loțiune*: pentru a proteja pielea bebelușului tău și a ajuta la reducerea riscului de iritații, un balsam protectiv patentat este plasat pe suprafața exterioară a scutecului. Componentele din această loțiune se conformează reglementărilor Europene. Ele conțin:

  • Petrolatum: ”Petrolatum nu e decât populara Vaselină, un remediu sigur, inofensiv, folosit în dermatologie pentru peste 100 de ani. (…) utilizat frecvent pentru a reduce riscul iritațiilor în scutecele nou-născuților.” explică Dr. Alain Taïeb, directorul secției de Dermatologie Pediatrică de la spitalul CHU din Bordeaux. Trece printr-un stadiu de purificare prin produse farmaceutice și este complet sigur pentru bebeluși.

  • Extract din Frunze de Aloe barbadensis (Aloe Vera) pentru finețe.

  • Parafină lichidă, care este o substanță grasă folosită în farmaceutică împotriva deshidratării.

  • Pentru proprietățile sale hidratante, un emulgator folosit frecvent în farmaceutică numit alcool steril.

Poți citi pachetul pentru a verifica prezența loțiunii din scutec.

- Grafică distractivă: aflată pe exteriorul scutecului, ea amuză atât părinții cât și copiii! Conține pigmenți non- sensibilizanți, care sunt insolubili în apă (astfel încât nu pot penetra pielea).

- Indicator de umiditate (la Premium Care, Premium Care Pants și Pure) Atââât de convenabil! Banda își schimbă culoarea ca să-ți transmită că e timpul să-ți schimbi bebelușul! Este o bandă galbenă care reacționează la variații ale PH-ului: se albăstrește în contact cu urina bebelușului.

Pampers promise icon 

Elastan, poliester, polipropilenă… ce sunt acestea?

  • Polipropilena oferă finețe și confort tuturor părților scutecului care se află în contact cu pielea bebelușului. Este o fibră extrem de rezistentă; nu se rupe și previne formarea „acumulărilor” și a fricțiunii cu pielea.
  • Poliesterul ajută la dispersarea umezelii pe toată suprafața scutecului. Este adeseori utilizat și în îmbrăcămintea sportivă.
  • Polietilena are două proprietăți deosebit de importante: este rezistentă la apă și lasă aerul să circule. Testată clinic, previne scurgerile și ajută pielea să rămână fină și uscată, mulțumită canalelor sale micro-aeriene.
  • Elastanul este o fibră elastică regăsită în multe țesături, și pe care probabil ai avut-o în hainele de maternitate, de exemplu! Mulțumită proprietăților sale elastice, ajută scutecul să rămână fixat perfect, urmărind mișcările bebelușului și prevenind apariția urmelor sau a scurgerilor.

Aceste fibre sunt combinate inteligent pentru a atrage umezeala spre centrul scutecului, unde este captată, pentru a limita înmulțirea bacteriilor.

Pentru că dorim să oferim bebelușului dvs. scutece și scutece-chiloțel sigure, sunt unele lucruri pe care nu le adăugăm în compoziția produselor noastre.

Pampers® nu adaugă substanțe nedorite în produsele sale. Siguranța bebelușilor a fost întotdeauna prioritatea noastră principală.

NU adăugăm în scutecele noastre următoarele substanțe:

  • Conservanți. Pampers® nu utilizează conservanți pentru scutecele sale, și nu folosim nici: formaldehidă sau generatori de formaldehidă; MIT sau CMIT; parabeni, fenoxietanol; compuși cuaternari de amoniac (QACs), tricocarban sau triclosan.

  • Bisfenol A (BPA), dioxine, dispersed colorings, clorină elementală, metale grele (ca plumb sau mercur), organotine, parabeni, pesticide, fenol, clorid polivinil (PVC), Hidrocarburi Aromatice Policiclice (PAH)

  • Latex natural și cauciuc care poate fi uneori alergenic.

  • Scutecele Pampers® Active Baby, Pants și Premium Care, nu conțin niciunul din cei 26 de alergeni listați de agenția de reglementare a UE.

Unele dintre aceste substanțe sunt prezente în mediul înconjurător și drept urmare pot fi găsite în urme mici într-o largă varietate de produse, de la scutece și apa de la robinet, la mâncare.

Dacă ai întrebări despre scutecele Pampers®, vezi pagina noastră de Întrebări frecvente sau sună la Serviciu Clienți la 021 3011333 (de luni până vineri de la 09:00-17:00).

*Unele dintre scutecele noastre includ loțiuni.

Promisiunea Pampers® în privința siguranței

Teste independente și opinia experților depre scutecele Pampers®

Întrebări frecvente

Consimțământ Cookie-uri