Cum funcționează un scutec Pampers® și din ce este făcut?

În calitate de părinți, vă doriți un scutec sigur, confortabil, care să protejeze bebelușul împotriva umezelii și să îi permită să exploreze lumea. Pampers® creează scutece de 50 de ani cu acest lucru în minte: să se asigure că performanța și confortul merg mână în mână cu siguranța.

Descoperă ce determină calitatea și siguranța unui scutec Pampers®, de la selecția componentelor noastre (cele pe care le folosim și cele pe care nu le folosim), până la cum funcționează scutecele.

O compoziție sigură, transmisă cu o transparență totală

Înainte să devină o parte a scutecului Pampers, componentele trec printr-o selecție riguroasă.

Cercetătorii noștri lucrează în colaborare cu pediatri, dermatologi pediatri și toxicologi pentru a valida siguranța componentelor selectate și produsele finale pentru bebeluși. Toate materiile noastre prime sunt conforme cu Regulamentul Reach (CE) nr. 1272/2008, iar toate materialele și ingredientele cosmetice sunt conforme cu Regulamentul UE privind produsele cosmetice (EU Cosmetic Products Re Regulamentul (CE) nr. 1223/2009.

Știați că?

Pampers comunică lista materialelor pe website-ul său. Este, de asemenea, prezentă pe pachetele de scutece Active Baby, Pants și Premium Care, astfel încât părinții să poată alege în deplină transparență.

Cum funcționează un scutec Pampers® și din ce este făcut?

Fiecare parte dintr-un scutec Pampers® are un rol specific. Dar toate au același scop: să-i ofere bebelușului tău siguranță, confort și performanță.

Nucleu absorbant
Benzi de fixare
Benzi elastice
Indicator de umiditate
Strat exterior
Grafică distractivă
Loțiune*
Strat interior

- Nucleu absorbant: acesta este centrul tehnologiei Pampers®! Absoarbe umezeala și o ține departe de pielea bebelușului tău pentru a o păstra sănătoasă și uscată. Aici puteți afla tot ce conține nucleul nostru absorbant:

  • Super absorbantul: este un material comun tuturor scutecelor de unică folosință, care poate absorbi cu până la 30 de ori propria greutate! Absoarbe și captează lichidul în numai câteva secunde. Acești super absorbanți sunt siguri în totalitate și inerți chimic, fapt dovedit de cele peste 400 de studii pentru această componentă (realizate pe mai mult de 300.000 de scutece!) și asupra posibilelor contacte, în special cu pielea.

  • Celuloza: este un material de origine naturală care absoarbe umezeala. Toată celuloza folosită în Pampers® este obținută din surse sustenabile. Este o metodă prin care Pampers® își asumă managementul sustenabil al pădurilor și întrunește solicitările Regulamentului European nr. 995/2010.

Pampers® a dezvoltat o combinație unică de super absorbanți și celuloză pentru scutece de mare performanță, care îi oferă bebelușului tău confort sporit. Găsirea echilibrului perfect între folosirea super absorbanților și a celulozei asigură un scutec mai puțin voluminos, care nu împiedică mișcările bebelușului (și asta permite evitarea neplăcutelor ”acumulări umede”).

- Stratul interior: atrage umezeala în interiorul scutecului pentru a păstra pielea bebelușului fină și uscată. Stratul exterior, care intră în contact cu pielea bebelușului tău, conține fibre de polipropilenă pentru a îl face moale și confortabil pentru bebeluș.

- Stratul exterior: aceasta reprezintă partea din spate a scutecului. Previne transferul umezelii pe patul sau hainele bebelușului. Este compus din polietilenă și un înveliș din polipropilenă, pentru finețe și confort.

- Benzi de fixare: aceste benzi ajustabile sunt moi și păstrează scutecul potrivit perfect pe bebelușul tău. Sunt compuse din polipropilenă și fibre de poliester care adaugă catifelare și flexibilitate pentru și mai mult confort pentru bebelușul tău.

- Benzi elastice: ajută scutecul să se adapteze la forma corpului copilului tău, în jurul picioarelor, pentru confort sporit și evitarea scurgerilor. Pampers® nu folosește cauciuc sau latex, care ar putea fi alergenice. Folosim, în schimb, elastan și polipropilenă.

- Adezivi: sunt folosiți pentru a păstra toate componentele împreună și pentru evitarea scurgerilor. Aceștia nu intră în contact cu pielea bebelușului tău. Pampers® folosește numai adezivi fără solvenți.

Răspunzând la așteptările clienților noștri, am lucrat cu furnizorii noștri pentru a îmbunătăți mirosul unor adezivi. Toate aceste materiale trec printr-un proces riguros de selecție și o evaluare detaliată, iar siguranța utilizării lor a fost demonstrată. Aceștia nu se află în contact cu pielea bebelușului. Niciunul dintre cei 26 de alergeni din lista UE care reglementează utilizarea cosmeticelor nu se află în aceste materiale.

- Loțiune*: pentru a proteja pielea bebelușului tău și a ajuta la reducerea riscului de apariție a iritației de scutec, un balsam protectiv patentat este plasat pe stratul interior al scutecului. Componentele din această loțiune sunt conforme cu reglementările Europene. Conține:

  • Petrolatum: „Petrolatum nu este decât populara vaselină, un remediu sigur, inofensiv, deseori folosit în dermatologie de peste 100 de ani. (…) utilizat frecvent pentru a reduce riscul iritației de scutec la nou-născuți.” explică Dr. Alain Taïeb, directorul secției de Dermatologie Pediatrică de la Spitalul CHU din Bordeaux. Este supus unui stadiu de purificare farmaceutică și este complet sigur pentru bebeluși.

  • Extract din frunze de Aloe barbadensis (Aloe Vera) pentru catifelare.

  • Parafină lichidă, care este un emolient folosit în farmaceutică împotriva deshidratării.

  • Pentru proprietățile sale hrănitoare, un emulgator folosit frecvent în farmaceutică numit alcool stearilic.

Poți citi pachetul tău pentru a verifica prezența loțiunii din scutec.

- Grafică distractivă: Grafică distractivă: aflată pe exteriorul scutecului, ea amuză atât părinții cât și copiii! Conține pigmenți non- sensibilizanți, care sunt insolubili în apă (astfel încât nu pot penetra pielea).

- Indicator de umiditate (la Premium Care, Premium Care Pants și Pure): Atââât de convenabil! Banda își schimbă culoarea ca să-ți transmită că e timpul să schimbi bebelușul! Este o bandă galbenă care reacționează la variații ale pH-ului: se albăstrește în contact cu urina bebelușului.

Pampers promise icon 

Elastan, poliester, polipropilenă… ce sunt acestea?

Toate aceste fibre pe care scutecele Pampers® le conțin se găsesc de asemenea în hainele tale și ale copilului! Sunt fibre tehnice cu proprietăți specifice, care contribuie la confortul și performanța scutecelor Pampers®.

  • *Polipropilena oferă finețe și confort tuturor părților scutecului care se află în contact cu pielea bebelușului. Este o fibră extrem de rezistentă; nu se rupe și previne formarea „acumulărilor” și a fricțiunii cu pielea.
  • *Poliesterul ajută la dispersarea umezelii pe toată suprafața scutecului. Este adeseori utilizat și în îmbrăcămintea sportivă.
  • *Polietilena are două proprietăți deosebit de importante: este rezistentă la apă și lasă aerul să circule. Testată clinic, previne scurgerile și ajută pielea să rămână fină și uscată, mulțumită canalelor sale micro-aeriene.
  • *Elastanul este o fibră elastică regăsită în multe țesături, și pe care probabil ai avut-o în hainele de maternitate, de exemplu! Mulțumită proprietăților sale elastice, ajută scutecul să rămână fixat perfect, urmărind mișcările bebelușului și prevenind apariția urmelor sau a scurgerilor.

Aceste fibre sunt combinate inteligent pentru a atrage umezeala spre centrul scutecului, unde este captată, pentru a limita înmulțirea bacteriilor.

Pentru că dorim să oferim bebelușului dvs. scutece și scutece-chiloțel sigure, sunt unele lucruri pe care nu le adăugăm în compoziția produselor noastre.

Pampers® nu adaugă substanțe nedorite în produsele sale. Siguranța bebelușilor a fost întotdeauna prioritatea noastră principală.

NU adăugăm în scutecele noastre următoarele substanțe:

  • *Conservanți. Pampers® nu utilizează conservanți în scutecele sale, și nu folosim nici: formaldehidă sau generatori de formaldehidă; MIT sau CMIT; parabeni, fenoxietanol; compuși cuaternari de amoniu (QACs), triclocarban sau triclosan.

  • *Bisfenol A (BPA), dioxine, coloranți dispersați, clor elemental, metale grele (ca plumb sau mercur), organotine, parabeni, pesticide, fenol, clorură de polivinil (PVC), Hidrocarburi Aromatice Policiclice (PAH)

  • *Latex natural și cauciuc, care pot fi uneori alergenici.

  • *Scutecele Pampers® Active Baby, Pants și Premium Care nu conțin niciunul dintre cei 26 de alergeni listați de agenția de reglementare a Uniunii Europene.

Unele dintre aceste substanțe sunt prezente în mediul înconjurător și drept urmare pot fi găsite în urme mici într-o largă varietate de produse de zi cu zi, de la scutece și apa de la robinet, la alimente.

Dacă ai întrebări despre scutecele Pampers®, verifică pagina noastră de Întrebări frecvente sau sună la Serviciu Clienți la 021 3011333 (de luni până vineri de la 09:00-17:00).

*Unele dintre scutecele noastre includ loțiune.

Promisiunea Pampers® în privința siguranței

Teste independente și opinia experților depre scutecele Pampers®

Întrebări frecvente

Consimțământ Cookie-uri