Întrebări frecvente

Ca părinte, inspectezi, verifici, testezi totul pentru siguranța bebelușului tău. La Pampers®, înțelegem că vrei să știi mai multe despre compoziția scutecelor noastre și procesele de producție. De aceea, dorim să răspundem la aceste întrebări într-un mod transparent și să îți arătăm că atunci când este vorba de siguranța produselor noastre, nu lăsăm nimic la voia întâmplării.

Mai jos sunt răspunsurile la câteva dintre întrebările pe care părinții ni le-au adresat deja. Dacă ai o altă întrebare, nu ezita să ne contactezi la 021 3011333 (de luni până vineri de la 09:00-17:00).

Ce faci ca să asiguri siguranța produselor tale?

Toate produsele Pampers® sunt sigure pentru bebeluși. Facem 3 pași-cheie pentru a garanta performanța, siguranța și confortul bebelușului tău zilnic:

  1. Selecția riguroasă a materialelor, a căror siguranță este validată în colaborare cu pediatri, pediatri dermatologi și toxicologi. Pentru că scutecele sigure încep cu materiale sigure! Poți afla mai multe despre procesul de selecție al materialelor și poți să descoperi totul despre componentele din produsele noastre dând click aici pentru scutece, scutece-chiloțel sau șervețele umede.

  2. Producția: o fază-cheie pe care o controlăm de la A la Z. Pampers® își realizează scutecele exclusiv în propriile unități de producție (localizate în Europa). Monitorizăm cu atenție fiecare etapă de producție pentru a asigura calitatea produselor noastre. Fiecare scutec este monitorizat în permanență de camere video și peste 500 de senzori și facem peste 2000 de verificări pe zi.

  3. Evaluări constante pentru scutece sigure, certificate, care respectă pielea bebelușului. Scutecele noastre, scutecele-chiloțel și șervețelele umede sunt testate dermatologic.

Sunt materialele folosite de Pampers® sigure pentru bebeluși?

Da. Pampers® folosește doar numai materiale sigure în produsele sale (scutece, scutece-chiloțel și șervețele umede). Toate materiile noastre prime sunt conforme cu Regulamentul Reach (CE) nr. 1272/2008, iar toate materialele și ingredientele cosmetice sunt conforme cu Regulamentul UE privind produsele cosmetice (EU Cosmetic Products Re Regulamentul (CE) nr. 1223/2009.

Cercetătorii noștri lucrează cu pediatri, pediatri dermatologi și toxicologi pentru a valida atât siguranța materialelor selectate, cât și a produselor finale pentru bebeluși.

Dă click pentru a afla mai multe despre ce punem (și ceea ce nu punem) în scutecele noastre, scutece-chiloțel și șervețele umede.

Aici poți afla mai multe despre promisiunile Pampers® în privința siguranței.

Cum alegem materialele pentru produse?

Scutecele sigure încep cu materiale sigure. De aceea materialele sunt supuse unor selecții riguroase înainte de a fi adăugate în scutecele Pampers®.

Fiecare componentă are o funcție specifică și trebuie să asigure atât performanță, cât și siguranță și confort pentru bebelușul tău.

Cercetătorii noștri lucrează cu pediatri, dermatologi pediatri și toxicologi pentru a valida siguranța materialelor și aceea a produselor finale pentru bebeluși.

Toate materiile noastre prime sunt conforme cu Regulamentul Reach (CE) nr. 1272/2008, iar toate materialele și ingredientele cosmetice sunt conforme cu Regulamentul UE privind produsele cosmetice (EU Cosmetic Products Re Regulamentul (CE) nr. 1223/2009.

Click aici ca să afli mai multe despre ce punem (si ce nu punem) în scutecele noastre. Detaliem toți pașii pe care îi facem ca să asigurăm siguranța produselor noastre pe această pagină a site-ului nostru.

Nu ezita să citești ca să afli mai multe!

Culorile folosite în scutecele Pampers® sunt sigure pentru pielea bebelușului meu?

Da. Culorile folosite în scutecele Pampers® sunt pigmenți siguri, neiritanți, a căror siguranță a fost evaluată cu grijă.

Garantat sigure pentru nou-născuți și copii, aceste culori sunt folosite pentru a crea o grafică simpatică. Culorile nu pot penetra pielea, chiar și în cazul contactului. Nu folosim agenți de colorare dispersați în produsele Pampers®.

Știați că? Astăzi, pigmenții sunt folosiți în multe produse precum țesături și jucării, hârtie, cretă și creioane.

Poți afla mai multe despre angajamentul Pampers® pentru scutece sigure aici. Și ca să știi mai multe despre ce punem (și ce nu punem) în scutecele noastre, dă click aici.

Adăugați înălbitor cu clor în produse?

Nu, folosim un procedeu fără clor elementar pentru a purifica fibrele de celuloză. Ca să afli mai multe despre ce punem (și ce nu punem) în scutecele noastre, dă click aici.

Șervețelele umede Pampers® sunt destul de catifelate pentru pielea bebelușului meu?

Produsele Pampers® sunt testate dermatologic și clinic pentru a le fi asigurată finețea, inclusiv pe piele sensibilă. Studiile arată că șervețelele umede Pampers® ajută la menținerea pH-ului neutru al pielii și sunt la fel de fine pentru pielea bebelușului precum o batistă înmuiată în apă.

Pot folosi șervețelele umede Pampers® pe fața și mâinile bebelușului?

Da. Fie că se află pe terenul de joacă, în scaunul de bebeluș sau pe masa de înfășat, copilul tău se poate murdări, iar șervețelele umede Pampers® curăță murdăria delicat și eficient. Chiar dacă sunt concepute special pentru schimbarea scutecelor, șervețelele Pampers® pot fi utilizate în siguranță și pe alte porțiuni ale corpului, inclusiv pe tenul bebelușului și în timpul schimbării. Toate sunt testate dermatologic.

Sunt șervețelele umede Pampers® Sensitive lipsite de miros și hipoalergenice?

Da. Șervețelele umede Pampers® Sensitive nu conțin parfum. Sunt testate dermatologic și a fost dovedit clinic că sunt la fel de delicate cu pielea precum bumbacul și apa.

Ce este polipropilena și de ce este folosită în scutecele bebelușului meu?

Polipropilena este o fibră moale care contribuie la confortul și performanța scutecelor Pampers®. Ca toate materialele pe care le utilizăm, această fibră este complet sigură. De fapt, se poate găsi în hainele pentru bebeluși și pentru adulți!

De ce e folosită în scutece? Polipropilena adaugă catifelare și confort tuturor părților scutecului aflate în contact cu pielea bebelușului: este o fibră extrem de rezistentă, nu se rupe și astfel previne formarea acumulărilor și fricțiunea cu pielea. În plus, este combinată inteligent cu alte părți ale scutecului pentru a atrage umezeala spre nucleul absorbant, unde este captată.

Click aici pentru a afla mai multe despre ce punem (și ce nu punem) în scutece și în scutecele-chiloțel.

Ce este petrolatum și de ce este folosit în scutecele bebelușului meu?

Petrolatum este un nume care poate suna neatractiv, dar este pur și simplu denumirea tehnică pentru un ingredient regăsit în loțiunile de zi cu zi, după cum explică directorul secției de Dermatologie Pediatrică de la Spitalul CHU din Bordeaux, Dr. Alain Taïeb:

„Petrolatum nu e decât populara vaselină, un remediu sigur, inofensiv, folosit în dermatologie pentru peste 100 de ani”. Scutecele Pampers®* conțin o cantitate mică pe stratul superior care atinge pielea bebelușului, pentru a o proteja mai bine. Petrolatumul pe care îl folosim trece printr-un proces de purificare farmaceutică, este lipsit de parfum și poate fi folosit în siguranță pe pielea bebelușul tău. Știai că? Petrolatum este folosit în multe balsamuri de buze și produse de îngrijire a copiilor.

Pentru a afla mai multe despre ceea ce punem (și ce nu punem) în scutecele noastre, dă click aici.

În cele din urmă, poți să citești pachetul pentru a verifica prezența loțiunii în scutec.

*Unele scutece includ loțiuni.

De ce se există adeziv în scutecul bebelușului? Este cu adevărat sigur?

Adezivul folosit în scutecele Pampers® este sigur și nu conține solvenți. Este folosit în scutece pentru a păstra împreună materialele și pentru a preveni scurgerile. Acești adezivi au fost testați cu atenție și evaluați pentru siguranța utilizării pentru bebeluși. Mai mult, aceștia nu intră în contact cu pielea bebelușului în timpul utilizării produsului.

Pentru a afla mai multe despre ceea ce punem (și ce nu punem) în scutecele noastre, click aici.

Conțin scutecele Pampers vreunul dintre cei 26 de alergeni de pe lista din Regulamentul UE al cosmeticelor?

Scutecele Pampers Active Baby, Pants sau Premium Care nu conțin niciunul dintre cele 26 de ingrediente din parfum – listate în Regulamentul Uniunii Europene al cosmeticelor – care sunt considerate mai probabile să stârnească reacții alergice la persoanele susceptibile la alergii. De menționat, marea majoritate a utilizatorilor de produse cosmetice nu vor experimenta efecte nedorite asociate cu prezența acestor substanțe. Aceste 26 de substanțe sunt: Amil Cinnamal, Benzil Alcool, Cinnamil Alcohol, Citral, Eugenol, Hidroxi-citronellal, Isoeugenol, Amilcin-namil Alcool, Benzil Salicilat, Cinnamal, Coumarin, Geraniol, Hidroxi-isohexil 3-Ciclohexen Carboxaldehid, Alcool Anise, Benzil Cinnamat, Farnesol, Butilfenil Metilpropional, Linalool, Benzil Benzoat, Citronellol, Hexil Cinnamal, d-Limonene, Methil 2-Octinoat, Alpha-Isometil Ionone, mușchi de stejar și extract de mușchi de copac.

Dacă ai întrebări despre scutecele Pampers®, verifică pagina noastră de Întrebări frecvente sau sună la Serviciu Clienți la 021 3011333 (telefon și serviciu gratuit, de luni până vineri de la 09:00-17:00).

Consimțământ Cookie-uri