Sustenabilitate la Pampers - Reducerea emisiilor de carbon

Credem că, împreună putem face lumea bebelușilor mai bună, având grijă de dezvoltarea lor sănătoasă astăzi , dar și de lumea în care vor crește mâine. Părinții preocupați de mediu se gândesc dincolo de următorul schimb de scutece și iau în considerare impactul global al produselor pe care le folosesc asupra mediului.

De aceea, la Pampers ne angajăm să contribuim la realizarea planului de acțiune al companiei privind schimbările climatice, depunând eforturi pentru a obține zero emisii nete de gaze cu efect de seră până în 2040.

MOTHER AND BABY PICKING FRUIT

Demersul nostru științific

Pentru a înțelege de unde provine impactul produselor noastre asupra mediului și pentru a găsi modalități semnificative de a ne reduce emisiile de carbon, adoptăm o abordare științifică bazate pe Evaluările Ciclului de Viață (LCA).

Așadar, analizăm totul, de la ingrediente până la furnizori, dar și modul în care ne fabricăm produsele în mod holistic.

Conform UK LCA 2005, principala amprentă de carbon a scutecelor de unică folosință1 provine din aprovizionarea și producția de materii prime. De aceea, am lucrat de-a lungul anilor pentru a îmbunătăți designul scutecelor noastre, alegând materiale mai eficiente, reducând în același timp greutatea și alegând în mod conștient materialele pe care le folosim!

De exemplu, în prezent sunt necesare cu până la 20 kg mai puțin material pentru scutece care să satisfacă nevoile unui copil obișnuit, comparativ cu acum 6 ani2, în Europa. Acest lucru înseamnă că se utilizează mult mai puțin material pentru scutece, ceea ce înseamnă cu 750 de scutece mai puțin pe parcursul vieții unui bebeluș. De asemenea, lucrăm la alegerea materialelor pe care le folosim în produsele noastre. 100 % din nucleul absorbant este colectat în mod responsabil în Europa.

MOTHER HOLDING NEW BORN BABY

Materialele de origine vegetală folosite în Pampers Harmonie sunt obținute din trestie de zahăr provenită din surse sustenabile. Iar obiectivul nostru de a avea șervețele fără plastic este atins cu șervețelele Harmonie Coconut Wipes, care sunt fabricate din fibre 100% vegetale.

De asemenea, depunem eforturi pentru a ne reduce amprenta de carbon în toate activitățile/unitățile noastre de producție. Acest lucru include energia electrică din surse regenerabile, pe care o cumpărăm în proporție de 100% pentru a produce scutecele noastre în Europa3. În același timp, am redus emisiile de gaze cu efect de seră cu peste 90% în întreaga Europă4.

În cadrul eforturilor noastre continue, lucrăm în mod activ cu furnizorii noștri din întreaga lume pentru a ne ajuta să ne reducem amprenta de carbon. Împreună am evitat aproape un milion de tone metrice5 de emisii de gaze cu efect de seră din producția materialelor noastre din 2015 până în 2020. Aceasta reprezintă o reducere a amprentei noastre colective echivalentă cu emisiile produse de o medie de 215.000 de mașini de familie pe benzină6 într-un an!

Împreună putem face lumea bebelușilor mai bună.

1Evaluarea Ciclului de Viață al Scutecelor de Unică Folosință și Reutilizabile în Marea Britanie: Aumonier și Collins și Garret (2005). Cercetarea și producția de materii prime reprezintă 63% din amprenta totală de carbon a unui scutec de unică folosință.

2Comparație bazată pe reducerea greutății produsului Pampers Baby Dry între 2015 și 2020, privind numărul mediu de scutece necesare pentru a satisface nevoile unui bebeluș de la naștere până la învățarea mersului la toaletă.

3Certificate de energie regenerabilă de la morile de vânt

4Din 2007

5Estimare bazată pe reducerea intensității emisiilor de GES și pe expunerea furnizorilor.

6Un autoturism obișnuit emite aproximativ 4,6 tone metrice de dioxid de carbon pe an. Am obținut această cifră de la www.epa.gov/greenvehicles/greenhouse-gas-emissions-typical-passenger-vehicle#typical-passenger

Consimțământ Cookie-uri