Pregătește-ți casa pentru micuţului tău activ, în 7 pași simpli
Ca părinte, să îţi vezi copilaşul cum începe să meargă de-a buşilea este o experienţă incredibil de emoţionantă - dar şi una cu foarte multe emoții. Odată cu mobilitatea micuţului tău, apar şi o mulţime de griji legate de siguranţa lui, la care nici nu te-ai fi gândit înainte.
Deşi nimic nu poate înlocui grija părintelui care supraveghează, urmărind aceste şapte ponturi de bază, vei putea să te asiguri că tu şi casa ta veţi fi pregătiți pentru momentul când micuţul începe să meargă de-a buşilea.
1. Coboară-te la nivelul bebeluşului tău - literalmente
După ce bebeluşul tău începe să meargă de-a buşilea, aşează-te în patru labe şi mergi prin casă, observând care sunt acele obiecte la care poate ajunge bebeluşul.
Acest lucru te va ajuta să înţelegi mai bine ce pericole îl așteaptă pe micuţ. De exemplu, dacă mergi de-a buşilea pe sub birou, ai putea să îţi aduci aminte de priza aceea pe care o foloseşti rar şi care trebuie acoperită.
2. Blochează scara
Dacă ai scară în casă, va trebui să instalezi portiţe de siguranţă pentru copilaş şi la baza şi în capătul scării. Nu uita, în cazul în care foloseşti portiţe pe bază de presiune, un bebeluş care cântăreşte destul ar putea să le deplaseze. Portiţele cu montare pe perete sunt o alegere mai sigură.
3. Ai grijă la cabluri
Asigură-te că nu este nimic cu cabluri la îndemână, inclusiv interfonul pentru copii şi telefoanele. Este o idee bună şi să investeşti în jaluzele şi decoruri pentru fereastră fără şnur.
4. Securizează toate obiectele voluminoase şi grele
După ce învaţă să meargă de-a buşilea, bebeluşul tău va încerca să se agaţe de obiecte şi să se ridice. Asigură-te că televizoarele, acvariile, bibliotecile, mobila şi electrocasnicele mari (practic orice ar putea să se încline şi să cadă pe cel mic dacă trage suficient) sunt fixate în perete sau de podea.
5. Încuie potențialele pericole
Garajul, pivniţa, baia, sala de sport şi biroul de acasă sunt toate camere ale căror interior poate pune în pericol bebeluşul tău. Orice dulăpior care conţine materiale de curăţat, vopseluri, unelte grele, greutăţi, piese mici sau substanţe de orice fel ar trebui să aibă lacăt sau să nu fie la îndemâna bebeluşului.
6. Acoperă sau blochează toate muchiile şi prizele
Ar trebui să capitonezi toate muchiile ascuţite ale mobilei şi toate prizele ar trebui să fie acoperite cu capace de siguranţă.
7. Învaţă-l cum să meargă în siguranţă
Când bebeluşul tău este gata să înceapă să meargă, exersează urcatul şi coborâtul scărilor, arătându-i că trebuie întotdeauna să se ţină de balustradă. De asemenea, înlătură orice covoraş de care s-ar putea împiedica şi apoi cădea bebeluşul tău.
Pe măsură ce micuţul tău începe să meargă prin casă, dacă urmezi aceste sfaturi de siguranţă, poţi fi mai liniştită. Acum cea mai mare provocare pentru tine va fi să ţii pasul cu el!
Vrei să afli mai multe despre creșterea micuțului tău năzdrăvan și să te bucuri de promoțiile create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: