Alegeți metoda :

Spuneți-ne mai multe :

//
Vă rugăm să selectați o dată

Prima zi a ultimei menstruații

  • 28
//
Vă rugăm să selectați o dată

Puține lucruri se pot compara cu entuziasmul pe care îl simțiți atunci când faceți testul de sarcină și descoperiți că este pozitiv! După ce ați aflat că veți deveni mamă, este normal ca, gândurile să se îndrepte spre programare și sigur una din primele întrebări pe care vi le veți pune va fi: Care va fi data nașterii bebelușului?


Urmăriți acești trei pași simpli pentru a afla cât de avansată este sarcina dumneavoastră:


1. Calculați când a fost prima zi a ultimei menstruații sau data exactă a concepției.


2. Introduceți datele aproximative în calculatorul săptămânilor de sarcină.


3. Apoi apăsați Află acum! pentru a afla cât de avansată este sarcina.


Aveți în vedere că fiecare sarcină este unică, iar rezultatul este unul estimat și nu reprezintă o dată exactă.

Deși se știe că majoritatea sarcinilor durează 40 de săptămâni, există și alți factori care vor determina data nașterii bebelușului. Majoritatea viitoarelor mămici nu socotesc ciclul menstrual și ovulația, însă primele două săptămâni sunt considerate ca fiind săptămâni ale sarcinii. Multe femei nu știu despre sarcină până la primul ciclu ratat, însă până atunci, pot avea până la cinci săptămâni de sarcină. Acest lucru înseamnă că nu vă puteți calcula data nașterii calculând nouă luni din ziua în care ați efectuat testul de sarcină. Nici chiar dacă contați pe câteva săptămâni pentru ovulație.


Chiar dacă puteți stabili cu exactitate în ce punct din faza de ovulație ați fost în momentul fertilizării, este dificil să știți cât de avansată este sarcina și să aflați ziua întâlnirii cu bebelușul dumneavoastră.
Din fericire, calculatorul nostru pentru aflarea datei nașterii vă poate ajuta!

Folosind data ultimului ciclu menstrual , precum și durata ciclului obișnuit sau data exactă a concepției, calculatorul nostru va calcula rapid data estimativă a nașterii, adaptând-o în funcție de durata ciclului menstrual (ciclu lung, ciclu scurt sau ciclu normal).

Din momentul în care ați calculat data nașterii, aveți o mai bună reprezentare despre data în care va sosi bebeluțul dumneavoastră și puteți să vă organizați.


Dacă nu ați făcut-o deja, unul dintre primii pași este să faceți o programare la medicul dumneavoastră, care vă poate confirma că sunteți însărcinată printr-o examinare fizică și un test de sânge pentru sarcină. Medicul vă va ajuta să stabiliți o dată mai exactă a nașterii.


La fiecare din următoarele întâlniri de îngrijire prenatală, veți fi consultată pentru a vi se verifica dimensiunea uterului și pentru a se monitoriza dezvoltarea micuțului dumneavoastră. Auzirea primelor bătăi ale inimii bebelușului, dar și vizionarea lui la ecografie, vor fi momente unice din cadrul acestor întâlniri.Pe parcurs, în funcție de observații, data nașterii se poate modifica.


Cu toate că medicul dumneavoastră vă va sfătui cel mai bine, există însă multe lucruri pe care le puteți face din momentul în care ați aflat că sunteți însărcinată. Explorați site-ul nostru pentru a descoperi cât mai multe lucruri folositoare.

Consimțământ Cookie-uri