Schimbări pe parcursul sarcinii. Nerăbdarea de a-ți alăpta micuțul

Cu toții am auzit ”laptele de la sân este cel mai bun”, însă știm de ce? Alăptarea oferă o mulțime de beneficii atât ție, cât și micuțului tău, unele mai neașteptate decât altele! Deci, ce ar trebui să știi despre alăptare, chiar și din timpul sarcinii? Laptele de sân este întotdeauna mai bun Se poate spune asta la nesfârșit: laptele de la sân le dă bebelușilor un început grozav în viață. Studiile științifice au arătat că micuții alăptați sunt mai puțin predispuși la infecții respiratorii, dureri de urechi, diaree, diabet și o întreagă gamă de alte boli și în plus, s-a demonstrat că alăptatul ajută la crearea unei legături afective.

Alăptarea este cea mai bună și pentru mămici Însă nu numai bebelușul tău beneficiază de pe urma alegerii tale de a alăpta. Multe mămici spun că alăptatul le-a ajutat să slăbească după naștere. Asta pentru că organismul folosește multe calorii pentru a menține rezerva de lapte, iar alăptatul, la rândul său, te ține ocupată. Așa că încearcă. Este cel mai bun cadou de ziua lui pe care îl poți face micuțului tău. BENEFICIILE ALĂPTATULUI În acest moment, îți este greu să îți imaginezi că nu mai este mult până când vei avea de îngrijit și hrănit un bebeluș. La fel de incredibile îți pot părea și toate schimbările din timpul sarcinii prin care ai trecut. Cu toate acestea, pe când mintea ta încă încearcă să se obișnuiască cu toată ideea, organismul tău este cu un pas înainte. Datorită hormonilor, ți s-au umflat sânii, ca pregătire pentru misiunea lor importantă. De cum se naște bebelușul tău, vor produce cea mai bună mâncare pentru bebeluși din lume: propriul tău lapte de sân.

UN ÎNCEPUT SĂNĂTOS Studiile științifice arată clar că ”Laptele de la sân este cel mai bun”. Se știe că, în comparație cu copii hrăniți cu biberonul, micuții alăptați suferă de mai puține infecții respiratorii, dureri de urechiușe, diaree și sunt mai puțin predispuși la pneumonie și alte boli. Pe termen lung, copii alăptați sunt mai puțin predispuși și la diabet, artrită reumatoidă și chiar unele forme de cancer. Sunt mai puțin predispuși la obezitate.

HRANĂ PENTRU CREIER Experții au analizat și posibila legătură între alăptat și inteligență. S-a sugerat că amestecul unic de amino-acizi și acizi grași conținut de laptele de sân poate contribui la dezvoltarea vederii și la îmbunătățirea creierului bebelușilor alăptați.

ALĂPTAREA ESTE CEA MAI BUNĂ ȘI PENTRU MĂMICI Mămicile care alăptează au șanse reduse să sufere de osteoporoză în fazele ulterioare ale vieții. Așa că, uimitor, să produci rezerve nesecate de lapte pentru bebelușul tău de fapt îți întărește oasele! Totodată, scade riscul ca tu să te îmbolnăvești de cancer la sân, și probabil și de alte forme de cancer. Organismul tău trece prin modificări serioase în timpul sarcinii, însă după naștere, alăptatul te poate ajuta să revii la forma inițială mai rapid, îmbunătățind tonusul mușchilor uterului și folosind grăsimea acumulată pe timpul sarcinii. În cele din urmă, și poate cel mai important, alăptarea prichindelului tău poate să fie cea mai minunată, unică și aducătoare de satisfacții experienţă. Poate ajuta și la procesul de creare a unei legături speciale între tine și micuțul tău. Și în același timp, suptul bebelușului îți stimulează eliberarea de endorfine în sânge. Aceștia sunt hormonii care îți dau starea de bine.

Consimțământ Cookie-uri