Patru sfaturi pentru a te juca în siguranță la soare cu micuțul tău
E normal să te îngrijorezi din cauza razelor aspre ale soarelui, dar ai putea să devii foarte iritată dacă nu ieși în fiecare zi! Din fericire, nu este greu să protejezi pielea micuțului tău.
1. Îmbracă-te pentru succes
Îmbracă-ți copilașul în pantaloni și tricouri din materiale care respiră, sunt largi și au mâneci lungi. Și nu uita să-i acoperi capul cu o pălăriuță cu boruri largi. Este important să oprești radiațiile ultraviolete ale soarelui din a-i afecta pielea delicată.
2. Aprovizionează-te cu loțiune cu protecție solară
Crema cu protecție solară era la un moment dat rezervată doar micuților cu vârsta peste șase luni, dar această mentalitate s-a schimbat. Aplică liber loțiune de protecție solară pentru bebeluși, cu factor de protecție solară (FPS) între 15 și 30, pe toate părțile expuse ale corpului său și asigură-te că o reaplici după înot, dacă transpiră sau la fiecare două ore.
De asemenea, să știi că este mai bine să greșești din prea multă precauție și să exagerezi un pic atunci când vine vorba să previi arsurile provocate de soare.
3. Ieşi în afara orelor de vârf
Cel mai bun sfat pentru pielea bebelușului tău este să rămâi în casă în timpul orelor de vârf, care sunt între 11 a.m și 4 p.m. Asta poate părea o eternitate dar, de fapt, majoritatea micuților sunt treji și gata de plecare devreme (salut, ora 6 dimineața!)
Fă în primul rând o plimbare și lasă-l pe cel mic să se joace acasă când te întorci, apoi ia prânzul – și prinde un pui de somn în timpul orelor de vârf ale soarelui! Când se trezește, soarele va fi mai puțin puternic și vei putea să-l scoți afară pentru ceva distracție, fără să-ți faci griji că se va arde.
De asemenea, amintește-ți că micuțul tău poate avea arsuri solare în orice perioadă a anului, pe orice vreme – înnorată sau însorită.
4. Tratarea arsurilor provocate de soare
Dacă micuțul tău totuși are o arsură, ușurează-i disconfortul punând o bucată de prosop rece pe pielea arsă, timp de 20 de minute. Personalul de la spital s-ar putea să-ți recomande acetaminofen sau ibuprofen.
O loțiune uleioasă, precum vaselina, sau o loțiune hidratantă ca Aloe Vera, va ajuta la vindecarea, ameliorarea durerii și prevenirea dezhidratării pielii micuțului tău. De asemenea, este important să eviți împrospătarea arsurii: Expunerea pielii care a fost deja afectată de soare solicită protecție suplimentară timp de un an întreg.
Dacă apar bășicuțe de la arsură, aceasta este una de gradul doi și are nevoie de îngrijire medicală.
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: