10 sfaturi pentru succes pui de somn

Nu există un sentiment de ușurare mai mare pentru o proaspătă mămică decât momentul în care puiuţul ei doarme în sfârșit toată noaptea; dar bebelușii energici trebuie să doarmă și în timpul zilei pentru a-și reîncărca bateriile (și pentru ca tu să îți dedici puțin timp ție!)

Aceste 10 trucuri pentru somnul de după-amiază îți vor asigura un succes răsunător.

1. Fă-ți calculele

În funcție de vârsta copilului, va avea nevoie de două sesiuni de somn pe zi (una dimineața și una după-amiaza) și poate chiar o a treia pe seară.

2. Fii consecventă

Este foarte important să respecți orele de somn în fiecare zi, pentru că celor mici le este mai ușor să se conformeze când au un program fix. Programează-ți treburile și ieșirile astfel încât să nu intervină peste programul de somn al bebelușului tău.

3. Nu aștepta

Pune-l pe cel mic în pătuț când dă primele semne de somnolență, deşi este încă treaz, pentru că poate fi dificil să bagi la culcare un bebeluș extenuat.

4. Pune siguranța pe primul loc

Dacă cel mic adoarme în brațele tale, mută-l în pătuț și redu riscul sindromului de moarte subită la sugari (SMSS), punându-l întotdeauna să doarmă pe spate.

5. Pregătește terenul

Pregătirea pentru somnul de după-amiază trebuie să fie scurtă și la obiect, sărind peste povești și giugiuleală. O îmbrățișare delicată și un scurt cântecel de leagăn sunt de ajuns pentru a-i sugera micuțului că a venit ora de culcare.

6. Nu te da bătută

Unor bebeluși le poate lua câteva minute bune să se liniștească și să se culce, dar cel mai bine ar fi să îți lași micuțul să adoarmă fără tine în cameră. Dacă intri în cameră prea devreme sau prea des, s-ar putea să îl derutezi, crezând că somnul este un joc.

7. Stai deoparte

Dacă intri în cameră la fiecare zgomot sau scâncet pe care îl auzi, cel mic poate fi distras. Intră să verifici doar dacă ai impresia că micuțul tău are un disconfort sau nu este în deplină siguranță.

8. Lasă camera luminată

Este normal ca bebelușii să confunde noaptea cu ziua. Pentru a-ți ajuta puiuțul să distingă somnul din timpul zilei de cel de peste noapte, ține jaluzelele deschise, astfel încât să intre destulă lumină în cameră.

9. Reajustează-ți programul

Dacă ai impresia că somnul de peste zi îi afectează celui mic somnul de seara, micșorează una dintre perioadele de peste zi (de exemplu, trezește-l mai devreme) sau renunță la o sesiune de somn de după-amiază complet.

Nu este neobișnuit ca bebelușii să se opună somnului de peste zi, dar insistă și ține minte că este foarte important pentru dezvoltarea micuțului tău. Somnul din timpul zilei îi va permite să îşi reîncarce bateriile, oferindu-i energia de care are nevoie pentru a se juca și a învăța.

Consimțământ Cookie-uri