11 sfaturi pentru un pătuţ comfortabil şi sigur

Pătuţul bebeluşului trebuie să fie o oază de siguranţă, un loc în care micuţul să adoarmă, să se joace şi să se odihnească până la sfârşitul zilei (sau al după-amiezii, serii sau nopţii!). Tot aici vei trăi şi cele mai călduroase şi importante momente: primul somn, primul râs şi primele nopţi petrecute numai cu bebe. Dacă pătuţul este sigur, poţi fi sigură că bebeluşul nou născut simte iubirea ta prin fiecare nou eveniment trăit împreună.

Pentru a te asigura că pătuţul este sigur pentru micuţ, verifică piesele la intervale regulate, pentru a le depista pe cele care trebuiesc reparate sau înlocuite. Iată câteva sfaturi cu ajutorul cărora somnul lui bebeluș va fi odihnitor, şi sigur:

11 sfaturi pentru un pătuţ sigur şi comfortabil

1. Culcă întotdeauna bebeluşul pe spate.

  1. Alege o saltea tare şi suficient de mare pentru a nu lăsa spaţiu la marginea pătuţului.

  2. Nu ţine pernuţe, jucării, accesorii pentru poziţionare, păturici, pilote şi apărătoare în pătuţ.

  3. Se recomandă să îmbraci micuţul în hăinuţe de dormit şi să renunţi la păturică.

  4. Dacă ai jucării atârnate deasupra pătuţului, asigură-te că bebeluşul nu poate ajunge la ele şi că nu au cum să cadă.

  5. Dacă bebeluşul a început deja să se ridice în mâini sau în genunchi sau are peste 5 luni, renunţă de tot la jucăriile atârnate.

  6. Nu ţine perdelele sau cablurile de la aparatul de supraveghere lângă pătuţ.

  7. Verifică pătuţul la intervale regulate, ca nu cumva să se fie rupt (şi să nu apară aşchii de lemn), desprins sau desfăcut ceva (să nu se fi dezlipit vopseaua sau să nu se cureţe).

  8. Aminteşte-ţi să strângi şuruburile sau bolţurile.

  9. Dacă ai pătuţ cu grilaj reglabil pe înălţime, poate ar fi mai bine să iei altul (acest tip de pătuţ a fost interzis în 2011). Dacă nu poţi lua altul, ia legătura cu cei de la magazin sau cu producătorul pentru a afla dacă nu cumva există accesorii gratuite pentru fixarea permanentă a grilajului.

  10. Evită pătuţurile cu deschizături în care se poate bloca cel mic, inclusiv pătuţurile la care distanţa dintre bare este mai mare de 6 cm sau care au tăbliile decupate.

Dacă visul tău este să umpli camera bebeluşului de accesorii pufoase şi bogat ornamentate, nu îţi face griji: când va creşte mare vei avea destule ocazii să îi întinzi pernuţele drăguţe şi animalele de pluş pe pat. Dar până atunci stai liniştită şi lasă-l să viseze, învelit în siguranţă în pătuţ, sigură că faci tot ce îţi stă în putinţă ca să îi fie bine.

Consimțământ Cookie-uri