Ce trebuie să ştii despre condiţiile sanitare de depozitare a jucăriilor

Desigur, jucărioarele micuţului tău trebuie să fie distractive. Dar mai presus de asta, trebuie să fie sigure şi curate.

Este mai uşor decât crezi să menţii jucărioarele micuţului tău curate şi depozitate inteligent. Iată ce trebuie să reţii.

Depozitarea în siguranţă a jucărioarelor

În camera de joacă sau în dormitor Probabil că vrei ca jucărioarele să fie păstrate organizat, în locuri unde micuţul tău poate ajunge singur la ele, în spaţiile unde se joacă cel mai des. Acest lucru face curăţenia mai uşoară - ceea ce înseamnă mai puţine jucării pe care să calci sau de care să te împiedici!

• Ia în calcul să pui jucărioarele în coşuri sau recipiente care fie intră în sau sub rafturi şi care au capace care păstrează conţinutul acoperit. (Acest lucru previne depunerea prafului). • Securizează bibliotecile şi rafturile în perete cu suporţi, ca să nu existe pericol de înclinare şi răsturnare. • Dacă foloseşti un cufăr pentru jucării, alege unul cu capac care rămâne deschis şi nu cade pe neaşteptate pe degeţelele micuţului. Verifică balamalele să nu ciupească degeţelele micuţului şi optează pentru un cufăr de jucării cu aerisiri pentru ca aerul proaspăt să poată circula.

Într-un pod sau o pivniţă În locurile unde există umezeală, insecte sau alte pericole de mediu, depozitează jucării, cărţi şi animăluţe de pluş în containere de plastic care se închid ermetic. Inspectează conţinutul înainte ca micuţul să se joace cu ele.

În baie În timp, jucăriile umede pot atrage mucegaiul, aşa că după băiţă, stoarce cât de multă umezeală poţi din jucărioare. Depozitează-le în picioare, pentru ca apa rămasă să se scurgă ulterior, ideal ar fi într-un loc uscat în afara băii. (Ia în calcul să foloseşti un scurgător pentru vase şi să le muţi în bucătărie pentru a se usca).

Afară Când ploaia, roua, mizeria sau alte elemente rămân timp îndelungat pe jucăriile ţinute afară, acestea ruginesc şi se deteriorează. Adu jucăriile într-un garaj sau magazie pentru a le şterge şi a le lăsa să se usuce între utilizări.

Curăţarea în siguranţă a jucărioarelor

Acordă-ţi timp să cureţi o dată pe lună jucăriile pe care puiuţul tău le foloseşte cel mai des. De asemenea, curăţă-le după întâlnirile de joacă dacă un alt copilaş a băgat o jucărie în guriţă sau după ce micuţul tău a fost bolnav.

Jucăriile moi Bifează eticheta şi apoi fă după cum urmează:

• În ceea ce priveşte jucărioarele pe care le poţi spăla la maşină, pune-le într-o faţă de pernă sau săculeţ pentru rufe delicate în maşina de spălat şi spală-le cu apă călduţă, pe un program cu clătire dublă şi centrifugare pe nivel scăzut. • Pentru a curăţa de pete jucărioarele, foloseşte un amestec de săpun de vase şi apă pentru a tampona zonele pătate, „clăteşte“ prin tamponare din nou cu apă curată şi lasă-le să se usuce. • Aruncă o jucărie moale care nu poate fi spălată la maşină într-o pungă cu bicarbonat de sodiu şi lasă praful să acţioneze 15 minute pentru a absorbi murdăria, apoi scutură sau aspiră bicarbonatul de sodiu cu un accesoriu de cap de aspirator textil curat.

Jucăriile tari • Pune jucăriile mici, tari, de plastic (inclusiv jucăriile de băiţă) în raftul de sus al maşinii de spălat vase şi porneşte-o ca de obicei • Şterge jucăriile de lemn, jucăriile cu baterii şi jucăriile pentru călărit cu un şerveţel dezinfectant fără toxine • Dacă jucăriile pentru băiţă au mucegai pe dinăuntru, adaugă 3/4 înălbitor la circa 4,5 litri de apă. Lasă-le să se înmoaie cinci minute, şi asigură-te că soluţia întră în jucărie. Scoate jucăriile din soluţie, stoarce-le sau scutură-le de lichidul rămas, clăteşte cu apă şi apoi lasă-le la aer să se usuce.

Consimțământ Cookie-uri