Importanţa limitării timpului petrecut la televizor

Micuții imitatori - Copiii nu ratează niciun truc și imită aproape tot ce văd. Ai grijă ce limbaj folosești atunci când vorbești cu alți adulți sau la telefon și fii sigură că cel mic nu este martor al unui comportament nepotrivit, cum ar fi traversarea străzii pe roșu sau folosirea unui cuțit pentru a scoate o bucățică de pâine din prăjitorul de pâine. În acest moment tu ești modelul lui în viață, deci poartă-te ca atare atunci când e lângă tine.

Maimuțica face ceea ce vede - la această vârstă, puştii au obiceiul să imite tot ceea ce faci tu. Obiceiurile rele şi activităţile periculoase pot fi reţinute cu uşurinţă de copil – aşa că poartă-te ireproşabil ! Şi fii atentă ce emisiuni priveşte copilul la televizor. Micuţul poate imita şi comportamentele pe care le vede la televizor sau în filme. S-ar putea chiar să fii nevoită să elimini unele desene animate sau alte programe pentru copii – singura modalitate prin care poţi afla cu exactitate ce este potrivit pentru copilul tău este să te uiţi la televizor împreună cu el. Impune limite în ceea ce priveşte perioada de timp pe care are voie să o petreacă în faţa televizorului şi nu îl lăsa să se uite la televizor peste două ore pe zi, cel mult.

SFAT: Ca alternativă la televizor, încearcă să îi stârnești interesul pentru un spectacol cu marionete. Marionetele sunt de obicei iubite de copiii de această vârstă, care sunt fascinaţi că propriile lor acţiuni le fac pe aceste creaturi să se mişte. Însă, s-ar putea să le fie şi puţin frică. Aşadar, orientează-te în funcţie de situaţie.

Consimțământ Cookie-uri