Monologuri în pătuț: De ce faptul că bebelușul tău vorbește singur este un lucru bun
Pe timpul zilei, s-ar putea să treci pe lângă ușa celui mic și să îi auzi vocea. Cu toate că ai putea fi tentată să intri și să începi o conversație, s-ar putea să nu fie cazul. Conversaţiile lui interioare (sau „exterioare” în astfel de cazuri) îl ajută în mai multe feluri.
Aceste monologuri îl pot ajuta să își facă o idee despre ceea ce i se întâmplă pe timpul zilei. Cel puțin aceasta este teoria lui Katherine Nelson, psiholog la City University din New York.
Nelson și colegii ei au studiat „monologurile de pătuț” și au descoperit că sunt deosebit de complexe. Demonstrațiile lor arată că bebelușii care vorbesc singuri își recreează lumea povestind și interpretând momente cheie, cum ar fi momentul în care este lăsat la creșă sau întâlnirea unui nou animal de companie.
Vorbind despre aceste experiențe, bebelușul tău le conferă sens, iar acest lucru, la rândul lui, îi dezvoltă conștiința de sine.
Aceste meditații speciale reflectă aptitudinile emoționale și cognitive în plină dezvoltare ale micuțului tău. Așa că fii atentă la ce zice fără a-l întrerupe.
Nu fi surprinsă când o să îți auzi propriile cuvinte dojenitoare sau o imitație a vorbelor tale de alint. Cel mic recapitulează tot ceea ce a trăit, ceea ce evident include și ce se întâmplă în familie!
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: