Primele experienţe ale bebelușului: Rostogolirea
Micuțului îi va lua ceva timp să-și adune puterile pentru a se rostogoli! Mulți copii încep să se întoarcă în toate direcțiile cam pe la 7 luni, conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP). Aceste trucuri îl pot ajuta pe micuțul tău să înceapă.
Timp pe burtică
Timpul pe burtică este exact ceea ce pare – timp petrecut pe burtică! Acesta este important pentru cei mici pentru că le oferă poziția potrivită pentru a-și ridica și mișca capul singuri. În timp, aceeași grupă de mușchi îl va ajuta pe micuțul tău să stea așezat, să meargă de-a bușilea, să se ridice și să meargă.
Iată câteva sfaturi de la Clinica Mayo pentru a-l ajuta pe micuț să se obișnuiască cu timpul petrecut pe burtică.
• Începe din timp punându-l pe bebelușul tău nou-născut pe burtică în poala ta de două trei ori pe zi • Interacționează cu el și jucați-vă cu jucării care atrag atenția • Crește gradual perioadele de timp petrecute pe burtică pe măsură ce micuțul crește
Mai există și alte trucuri pe care le poți încerca pentru a-l ajuta să își întărească acești mușchi:
• Așează-te pe jos sau pe canapea cu o pernă sub cap și pune-l pe cel mic pe pieptul tău, față în față (se va împinge în mânuțe ca să îți vadă fața.) • Folosește o pernă pentru a-l rezema și pune cartea în dreptul lui în timp ce îi citești. • Așează-ți puiuţul peste picioarele tale, cu capul în afară, în timp ce stai pe jos.
Rostogolirea este la fel de incitantă pentru părinți cum este pentru cei mici. Dacă ești îngrijorată în legătură cu dezvoltarea bebelușului tău, consultă-te cu medicul pediatru.
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: