Primele experienţe ale bebelușului: Statul în funduleț

1. Oferă-i destul timp pe burtică

Timpul petrecut jucându-se pe burtă (asigură-te că este treaz și că ești cu ochii pe el în tot acest timp) întărește mușchii spatelui și ai gâtului, conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP).

Asigură-te că micuțul tău își poate ridica capul singur, întrucât este un semn că își întărește mușchii spatelui și că este destul de dezvoltat pentru a sta în funduleț.

2. Odată ce își poate ridica capul

Ridicarea capului este un semn că își dezvoltă mușchii de care are nevoie pentru a-și ține echilibrul, conform AAP. Poți încerca să îl rezemi de perne pentru a-l ajuta să se ridice și pentru a-l obișnui cu poziția de șezut.

3. Stați jos împreună

Îl poți ajuta pe micuț să se obișnuiască cu poziția de șezut și dacă stați jos împreună. Stai cu picioarele încrucișate și pune-l pe micuț în poala ta, rezemându-i spatele de burta ta astfel încât să fie într-o poziție de șezut.

4. Lasă-l să încerce singur

Odată ce începi să simți că micuțul capătă putere, pune-l în poziție de șezut. Așează-te lângă el și vezi dacă poate să stea în funduleț singur.

S-ar putea să se mai dezechilibreze încă, dar nu te îngrijora – este în plin proces de învățare! Mulți bebeluși ajung să poată sta în funduleț, cu puțin ajutor, între 4 și 7 luni, conform AAP.

5. Așează-l în poziție de șezut

Pentru a-l ajuta pe micuț să se familiarizeze cu senzația, pune-l frecvent în poziție de șezut când stați pe canapea (sau orice alt colțișor confortabil). Stai întotdeauna lângă el, căci s-ar putea răsturna în orice moment!

Vrei mai multe sfaturi de la experții în dezvoltarea bebelușului, plus promoții create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri