Trei modalități prin care îți poți ajuta micuțul să atingă momente cheie

Micuțul tău e o minune. Concentrat pe a-și explora lumea, este de neoprit. Și, deși nu pare că ar avea nevoie de ajutor pentru a stăpâni noi abilități, un mic ajutor din partea părinților săi nu are cum să facă rău, nu?

1. Fuguța

La aproximativ opt luni, micuțul tău e probabil mereu în mișcare. Se poate legăna în față și în spate, poate sta ridicat, și poate de asemenea să fie aproape pregătit să meargă de-a bușilea – câteva momente cheie în dezvoltarea motorie.

Va învăța să se concentreze pe locul unde vrea să ajungă, pe fugit, alunecat sau mers de-a bușilea până acolo. Acestea reprezintă coordonarea piciorușelor și a brațelor, și înfigerea mânuțelor în podea pentru a se împinge sau a se trage mai în față.

Ce poți face:Aşează-te pe podea alături de micuțul tău. Pune o jucărie preferată în fața ta sau strigă-l pe nume pe micuț în mod repetat, pentru a-l face să se miște către tine. Asta îl va încuraja pe copilașul tău să-și dezvolte abilitățile de coordonare.

Odată ce micuțul tău merge de-a bușilea, organizează o mini-cursă cu obstacole cu perne sau piese în formă de blocuri. Asta îl va ajuta să se mute dintr-o parte în alta, amplificându-și mai mult dezvoltarea motorie.

2. Creșterea curiozității

Toată mișcarea îl va face pe cel mic curios în ceea ce privește toate lucrurile noi pe care le vede și le atinge. Această joacă îi va permite în cele din urmă să înțeleagă nume și funcții specifice.

Ce poți face:Permite-i copilașului tău să-și exploreze mediul înconjurător în siguranță. De exemplu, încurajează dezvoltarea micuțului tău adunând obiecte din casă de care va fi intrigat, cum ar fi o spatulă sau recipiente de plastic care încap unul în altul.

Ține minte, micuțul tău va pune aproape orice în guriță, așa că asigură-te că orice jucării provizorii nu prezintă risc de înecare.

3. Transformarea în șoricel de bibliotecă

Chiar dacă cel mic nu va spune niciun cuvânt o perioadă, nu este niciodată prea devreme pentru a-i prezenta cărțile și cititul. Să-i citești celui mic îl ajută pe acesta să-și dezvolte înțelegerea limbajului și vocabularul, și pune bazele alfabetizării.

Cititul stimulează de asemenea abilitățile de ascultare și memoria, așa că începe când este nou-născut și nu lăsa cărțile acelea jos!

Ce poți face:Să-l ții pe cel mic în poală și să-i permiți să interacționeze cu cartea pe măsură ce citești este un început excelent pentru copilașii de vârsta aceasta. Arată-i micuțului cum să deschidă cartea și permite-i să împingă și să arate către pagini.

Nu te aștepta ca cel mic să poată sta liniștit mult timp, dar fii sigură că aceste simple interacțiuni ajută la încurajarea cititului. Dezvoltarea copilașului tău este cel puțin fascinantă. Ia în considerare ideea să ții un jurnal pentru a face cronica realizărilor sale. Va fi distractiv să-l citiți împreună, atunci când micuțul tău va fi mai mare!

Consimțământ Cookie-uri