Acum că micuțul a început să meargă, e timpul să securizezi casa
Ai face orice ca să-ți protejezi puiuțul. Acum că a început să meargă și se poate deplasa prin casă într-un ritm cu totul nou, securizarea casei este esențială. Probabil că ai făcut deja primii pași, dar există întotdeauna câteva colțișoare sau obiecte care pot să prezinte pericole la care nu te-ai gândit.
Iată un ghid ușor de urmărit care îți explică ceea ce trebuie să faci pentru a securiza casa pentru bebeluș și pericolele la care ar trebui să fii atentă pentru a-ți proteja micuțului.
1. Coboară-te la nivelul bebelușului
S-ar putea să fi făcut deja asta când cel mic a început să meargă de-a bușilea, dar acum că merge, puiuțul tău va avea acces la mai multe obiecte din casă și s-ar putea să fie la înălțimea perfectă pentru a le dărâma.
Apleacă-te la nivelul lui și îndepărtează toate obiectele mici sau casabile, asigurându-te că nu există margini ascuțite sau colțuri de masă în drum. Barele sau tampoanele de protecție îl vor proteja pe micuț în caz ca se lovește de o margine ascuțită. Mayo Clinic sugerează îndepărtarea meselor instabile sau a altor piese de mobilier care s-ar putea răsturna dacă micuțul se sprijină de ele pentru a se ridica.
De asemenea, fixează bine bibliotecile, rafturile sau orice alt mobilier de perete pentru a te asigura că nu se răstoarnă.
2. Previne riscul de intoxicație
Mayo Clinic sugerează să îndepărtezi orice substanțe periculoase pentru a evita riscul de intoxicație. Printre acestea se numără diferite plante de interior, medicamente, produse de curățat, detergent de vase, clor sau orice alte produse ce conțin alcool sau substanțe toxice. Este bine să păstrezi orice produse potențial periculoase în ambalajul original, pentru a avea la îndemână etichetele și informațiile de siguranță. Dacă nu poți să îndepărtezi complet materialele toxice din calea micuțului, asigură-te că le ții încuiate într-un dulap.
De asemenea, fii sigură că ai la îndemână numărul de la urgențe.
Scări și ferestre
Folosește porți de siguranță la baza și la capătul scărilor, precum și la intrarea în camerele care prezintă risc de accidente. Îndepărtează mobila de lângă ferestre, pentru ca micuțul să nu se poată cățăra pe pervaz. Acest lucru este valabil și pentru pătuțul lui. Asigură-te că jaluzelele sau draperiile nu au cordoane lungi pentru a evita pericolul de sufocare.
Alte precauții importante
• Cumpără protecții pentru prize pentru a evita șocurile electrice • Folosește numai ochiurile din spate ale aragazului • Folosește opritoare de ușă pentru ca micuțul să nu închidă din greșeală ușile și să își prindă degețelele • Instalează protecții pentru capacul de toaletă pentru ca cel mic să nu îl poată deschide • Instalează dispozitive anti-opărire la robinet • Scoate din priză toate aparatele electrice atunci când nu sunt în folosință • Închide mașina de spălat și capacul coșului de gunoi atunci când nu le folosești • Îndepărtează preșurile și covoarele de care s-ar putea împiedica micuțul
Ține minte, bebelușul tău este gata să cerceteze zone care nu i-au fost accesibile până acum. Majoritatea acțiunilor de securizare sunt intuitive, iar acest ghid este disponibil pentru ca tu să fii și mai relaxată știind că micuțul tău este protejat de potențialele pericole.
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: