Patru pași esențiali care merg mai departe decât simpla securizare a casei pentru bebeluș

Siguranța și sănătatea micuțului sunt principala ta preocupare, deci nu e de mirare că mămicile petrec atât de mult securizându-și casele: de la instalarea porților de siguranță pentru bebeluși, la acoperirea prizelor electrice. Dar acum, că micuțul tău merge de-a bușilea sau pe jos, apare un nou set de riscuri pentru siguranță.

Iată cum să mergi mai departe de simpla securizare de bază a casei pentru a-ți menține micuțul în siguranță.

1. Securizează-ți ferestrele

Grilajele de fereastră (rânduri de bare, de nu mai mult de zece cm depărtare, care se înșurubează în siguranță în ramele ferestrelor) sau blocajele pentru fereastră (dispozitive de siguranță reglabile care împiedică ferestrele să se deschidă mai mult de zece cm) sunt o necesitate când vine vorba de siguranța micuțului, pentru toate ferestrele de la niveluri superioare. (Un adult le poate deschide rapid în caz de incendiu.) De asemenea, asigură-te că toate jaluzelele sau perdelele sunt fără fir, deoarece frânghiile ar putea răni accidental un micuț care merge de-a bușilea sau un copilaș.

2. Securizează mobila

Un micuț curios care merge se va cățăra pe mobilier, inclusiv pe raftul pentru TV și bufeturi, pentru a ajunge la un obiect. Acest lucru poate face ca mobilierul sau televizorul să cadă și puiuțul tău poate fi rănit. Asigură-te că previi accidentele de răsturnare prin securizarea obiectelor mari ca bufeturi, mobilă pentru TV, mese pentru schimbat și biblioteci, de un perete sau de podea, cu o ancoră.

3. Încuie produsele nocive

Păstrează obiectele potențial periculoase – produse de curățare, medicamente și produse cosmetice – într-un recipient închis sau dulăpior care nu este la vederea și îndemâna micuțului. Geanta de scutece și poșeta pot constitui, de asemenea, un pericol în cazul în care conțin obiecte precum un dezinfectant de mână sau bomboane, care ar putea reprezenta un pericol de sufocare.

În loc să-ți lași geanta pe podea atunci când nu o folosești, ține-o sus pe un raft al dulapului, fără să fie la îndemâna micuțului tău care merge de-a bușilea.

4. Împiedică arsurile

Pielea delicată a unui nou bebeluş este extrem de sensibilă! Setează sistemele de încălzire de apă caldă la o temperatură de 49 °C sau mai mică și testează întotdeauna temperatura apei înainte de a-l introduce pe micuțul tău în cadă. Bucătăria este un alt punct termic periculos, așa că întoarce mânerele oalelor spre interior și folosește pe cât posibil ochiurile de aragaz din spate.

Pe măsură ce micuțul devine mai independent și începe să exploreze lumea, este de o importanță majoră să fii stăpână pe securizarea casei pentru bebeluși, așa că, odată ce ai bifat această listă de lucruri de făcut, coboară la nivelul ochilor puiuțului tău pentru a vedea ce alte pericole ar mai putea întâlni. Vei respira mai ușor știindu-l pe micuțul tău în siguranță!

Consimțământ Cookie-uri