Ciclurile și tiparele de somn pentru bebeluși

Somnul este foarte important pentru bebelușul tău, care are nevoie de mult somn pentru o creștere sănătoasă și o dezvoltare optimă. Înțelegerea diferitelor cicluri de somn ale bebelușului te poate ajuta să te asiguri că micuțul tău se odihnește suficient în fiecare etapă, de la naștere până la vârsta copilăriei.

Somnul bebelușului tău este strâns legat de propria ta sănătate și bunăstare - atunci când micuțul tău doarme, poți să dormi și tu! În plus, cunoașterea tiparelor unice de somn ale bebelușului te poate ajuta să stabilești programe, să anticipezi când este timpul pentru un pui de somn și să îți dai seama dacă plânge pentru că este obosit , ud, sau înfometat.

Cât timp ar trebui să doarmă Bebelușul tău în Fiecare Etapă?

Timpul pe care bebelușul tău îl petrece dormind va varia de la o zi la alta și se va schimba pe măsură ce crește. Graficul de mai jos privind somnul nou-născuților și al bebelușilor te poate ajuta să îți faci o idee mai bună despre cât timp pot dura ciclurile de somn ale bebelușului tău, despre timpul mediu pe care îl va dormi într-o perioadă de 24 de ore și despre câte reprize de somn va face de obicei.

Tabel de Somn pentru Bebeluși

Vârsta Ore de Somn în 24 de ore Ore de Somn pe Noapte Orele de somn/pe timp de zi
Nou-născut 16 până la 20 de ore în primele 4-6 săptămâni; apoi 14-17 ore Orele sunt împărțite în mod egal între zi și noapte Somnul are loc în reprize de aproximativ 2 până la 3 ore pentru bebelușii alăptați la sân și de 3 până la 4 ore pentru bebelușii hrăniți cu biberonul.
Bebeluși de la 3 la 6 luni 14 ore 8 până la 9 ore fără întrerupere dacă este bine hrănit 3 reprize de somn de aproximativ 2 ore fiecare
Bebeluși cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 luni 14 ore 8 până la 9 ore fără întrerupere dacă este bine hrănit 2 sau 3 reprize de somn cu durata de 30 de minute până la 2 ore fiecare
Copii mici de peste 12 luni Între 12 și 14 ore 10 ore 1 sau 2 reprize de somn, cu o durată totală de 2 până la 3 ore

Reține că acestea sunt doar niște valori medii, iar fiecare copil este unic. Discută cu medicul care se ocupă de sănătatea bebelușului tău dacă ai nelămuriri sau întrebări legate de somn.

Concluzii esențiale pentru un somn mai bun pentru copii

Là ce vârstă încep bebelușii să doarmă mai bine?



La vârsta de 2-3 luni, bebelușul tău poate începe să dezvolte tipare de somn mai regulate, ceea ce îi permite să doarmă mai mult noaptea, pe măsură ce ciclurile de somn devin mai lungi. La vârsta de 3-4 luni, bebelușul poate fi pregătit să înceapă să învețe abilitatea de a se liniști singur, o componentă esențială în capacitatea sa de a învăța să adoarmă independent.

Ce este un ciclu de somn pentru bebeluși?

Termenul de ciclu de somn este adesea folosit în sens larg pentru a descrie tiparele de veghe și somn într-un anumit interval de timp, cum ar fi 24 de ore. Ciclul de somn pentru bebeluși se poate referi, de asemenea, la o singură secvență de două tipuri de somn: REM (Rapid Eye Movement) și somnul non-REM, cunoscut și sub numele de somn activ și somn liniștit.

În somnul REM sau somnul activ, bebelușul tău poate să se miște mai mult și să facă zgomote. În somnul non-REM, somn liniștit, bebelușul doarme mai profund.

Bebelușii, mai ales nou-născuții, au cicluri generale de somn care sunt diferite de ale tale. Ei dorm pentru perioade scurte de timp, similare cu durata siestelor pe care le fac adulții. Acest lucru se datorează, în parte, faptului că au stomacul mai mic și se trezesc frecvent pentru că le este foame și au nevoie să fie alăptați.

În general, ciclul de somn al bebelușului este alcătuit din cinci etape:

Prima etapă: Bebelușul se simte somnoros și începe să se lase dus de somn.

Etapa a doua: Somnul REM, sau faza activă a somnului.

Etapa a treia: Somn ușor, în care somnul bebelușului tău devine mai puțin "activ".

Etapele patru și cinci: Somnul profund non-REM, sau somnul liniștit. Bebelușul tău nu se mișcă la fel de mult în această etapă și poate fi mai dificil să-l trezești.

Acordă atenție la semnele pe care le dă bebelușul tău când se pregătește de somn. Acest lucru te poate ajuta să-l liniștești pentru a adormi atunci când are nevoie și să-l faci să adoarmă mai ușor:

  • Poate începe să se frece la ochi

  • Ar putea să devină '' mârâit''

  • Poate prezenta semne de agitație, inclusiv plânsul.

Ciclurile și tiparele de somn pentru bebeluși

Ciclul de somn al nou-născutului

După nașterea bebelușului tău, este posibil să te simți destul de epuizată. Acest lucru este complet normal. Ai un nou membru în familie, iar acest lucru poate schimba multe lucruri în viața ta! La început, , un nou-născut își petrece cea mai mare parte a timpului dormind. Totuși, ciclurile sale de somn sunt destul de scurte: este posibil să doarmă doar 40 de minute până la o oră sau două în timpul unui ciclu de somn. Iar când se trezește, te trezești și tu !

Acest lucru poate face să ți se pară că nu vei mai avea niciodată un somn bun. Fiind în permanență la dispoziția bebelușului tău, s-ar putea să nu știi nici măcar de unde să începi când vine vorba de stabilirea unui program de somn, ca să nu mai vorbim de o rutină de hrănire. Dar acestea îți fac viața mai ușoară. Bebelușul tău beneficiază de pe urma programului stabilit , asigurându-te că are parte de somnul necesar în fiecare zi, ceea ce înseamnă că ești cu un pas mai aproape de a dormi mai mult și tu!

Informații cheie pentru un somn mai bun al copiilor

Pot să schimb programul de somn al nou-născutului meu?



Nu este ceva neobișnuit ca nou-născuții să doarmă toată ziua și să stea treji toată noaptea. Dar poți să le adaptezi încet-încet programul pentru a se potrivi cu al tău, observându-i comportamentul și făcând câteva mici schimbări. De exemplu, în timpul zilei să păstrezi camera ta luminoasă și să te asiguri că primesc multă lumină naturală de zi, în timp ce noaptea stinge luminile și folosește jaluzele pentru a păstra camera liniștită și întunecată. Aceste schimbări subtile îl vor ajuta pe bebelușul tău să facă o trecere lentă de la zi la noapte.

Stabilirea unui program de somn pentru nou-născuți

Punerea în aplicare a unui program de somn pentru bebelușul tău se învârte, de obicei, în jurul ceasului său circadian, așa că s-ar putea să nu știi exact când și cum să faci ajustări. Urmărirea tiparelor de somn ale bebelușului te poate ajuta să obții informațiile de care ai nevoie pentru a stabili mai bine un program și a ști dacă micuțul tău are parte de un somn suficient în fiecare zi. Deși este normal să te concentrezi pe somnul de peste noapte, este important să reții că ceea ce se întâmplă în timpul zilei este ceea ce îl pregătește pe bebelușul tău pentru o noapte minunată, iar siestele joacă un rol esențial în deblocarea rutinei optime a bebelușului tău.

Analizând acest nivel mai profund al dezvoltării bebelușului tău vei putea să identifici mai bine dacă îi este foame, dacă are nevoie de schimbarea scutecului sau dacă este timpul pentru un pui de somn. Sfaturile experților oferă sugestii de rutină personalizate pentru a menține somnul bebelușului tău pe drumul cel bun, permițându-ți să știi când să faci modificări și dacă doarme cât trebuie în fiecare etapă - posibil să te ajute și pe tine să dormi mai bine!

La ce te poți aștepta în stadiul de nou-născut în ceea ce privește tiparele de somn ale bebelușului tău:

  • În primele câteva săptămâni după naștere, micuțul tău doarme în cea mai mare parte a timpului, cu intervale de veghe de una sau două ore.

  • La aproximativ șase până la opt săptămâni, bebelușul tău se acomodează la o anumită rutină și poate da semne de somnolență pentru a semnala când este timpul pentru un pui de somn

  • Modelul de somn al bebelușului se poate schimba - acum poate adormi în jurul orei 18 sau 20, cea mai lungă perioadă de somn de seară fiind de aproximativ trei până la cinci ore.

  • Este posibil să plângă atunci când este obosit, semnalând că este timpul să doarmă; dacă o face, încearcă să îl liniștești imediat pentru a putea adormi mai repede.

  • Odată ce se stabilește o rutină, poate începe să se liniștească singur până adoarme, pe măsură ce crește.

Ciclurile și tiparele de somn pentru bebeluși

Există și factori suplimentari care trebuie luați în considerare atunci când încerci să-ți ajuți nou-născutul să adoarmă și să rămână adormit mai mult timp. Un somn confortabil și sigur este întotdeauna esențial. Nu îți îmbrăca prea grosuț bebelușul și ține-i pătuțul gol. Dacă îți înfășezi nou-născutul, asigură-te că îl înfășezi exact cum trebuie - dacă este înfășat prea strâns sau prea lejer, s-ar putea să se trezească mai des decât trebuie.

Verifică scutecul bebelușului tău înainte de a-l culca; un scutec ud poate să nu fie confortabil și îl poate ține treaz noaptea. Pampers oferă opțiuni de scutece superabsorbante special concepute special pentru noapte. Astfel, s-ar putea să nu mai trebuiască să îți faci griji cu privire la schimbarea scutecului ud al bebelușului tău atunci când acesta doarme profund.

De asemenea, bebelușul tău va dormi mai bine dacă este hrănit suficient. În fond, nimănui nu-i place să meargă flămând la culcare!

Modele de somn pentru copii între 3 și 6 luni

Pe măsură ce bebelușul tău crește, este posibil să devină mai ușor să recunoști când este obosit și pregătit pentru odihnă. Somnul devine mai puțin frecvent, iar bebelușul tău poate începe să doarmă mai mult timp noaptea.

Continuă să îți liniștești copilul atunci când este obosit și menține un mediu de somn sigur și confortabil. În jurul vârstei de 4 luni, bebelușul tău poate începe să învețe cum să se liniștească singur. Poți contribui la ușurarea acestui proces oferindu-i treptat mai puțină atenție pe timp de noapte. Bebelușul va recunoaște că nu vei veni în fugă la pătuțul lui de fiecare dată când plânge și, la rândul său, se poate liniști singur până adoarme sugându-și degetul mare sau legănându-și capul - toate acestea fac parte din procesul de creștere!

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Fiecare bebeluș este unic, dar rutina de somn a bebelușului tău poate începe să se contureze în jurul vârstei de 3-4 luni, moment în care poți observa că doarme pentru perioade mai lungi de timp și mai rar pe parcursul zilei.

Consimțământ Cookie-uri