Cum îl ajuți pe micuțul tău să doarmă, de la 10 luni până la 1 an
O rutină pentru ora de culcare este esențială pentru micuțul tău. Ține cont de aceste soluții pentru când îl bagi pe cel mic la somn.
De la mersul de-a bușilea până la îmbunătățirea coordonării mână – ochi, micuțul tău va evolua încontinuu până la finalul primului lui anișor de viață, iar somnul nu face o excepție. Până acum, probabil că a renunțat la masa din timpul nopții, și observi că și obiceiul de somn se schimbă. Aceste soluții pentru somn te vor asigura că micuțul tău are parte de odihna de care are nevoie în ultimele luni din primul an.
Numărul orelor de somn Copilașul tău are nevoie de mai puțin somn decât avea nevoie când era un bebeluș – aproximativ 14 ore din 24. Totuși, încă va avea acele doua reprize de somn pe zi, care sunt importante pentru creștere și dezvoltare.
Importanța rutinei O rutină bine pusă la punct este un pas mare către nopți fără griji. Totuși, vei putea observa că pe măsură ce micuțul tău crește, se schimbă și interesele lui. Dacă programul tău nu funcționează la fel de bine ca înainte, gândește-te să schimbi una din activitățile din rutina de somn (cum ar fi citirea unei cărți în loc de cântatul unui cântec de leagăn). Amintește-ți să păstrezi activități care sunt liniștitoare, și realizează-le în aceeași ordine în fiecare seară, ca micuțul tău să știe că urmează somnul după toate aceste activități.
Atenție la trezirile din timpul nopții La această vârstă, o etapă imporantă în dezvoltare este că micuțul începe să înteleagă prezența unui obiect sau faptul că persoanele și obiectele continuă să existe, chiar dacă nu le vede. Știind că ești undeva în casă, micuțul tău se poate supăra atunci când părăsești camera, încercând să te facă să te întorci. Dacă îl auzi pe cel mic plângând, evită să aprinzi lumina și încearcă să prelungești în timp ce-l liniștești atmosfera de somn – vorbește-i pe o tonalitate joasă, șoptită, ia-l din pătuți cu mișcări ușoare. În felul acesta, cel mic se va reuși să adoarmă la loc.
Asigură-te că camera este un loc sigur În jurul vârstei de 12 luni, o altă etapă importantă de dezvoltare este capacitatea de a se ridica în piciorușe fără ajutor.
Amintește-ți acest lucru când treci în revistă siguranța oferită de cameră. Îndepărtează orice poze, tablouri sau decorații la care ar putea să ajungă.
Pentru copilașii mai mari (și bebelusi de orice vârstă) rutina este foarte importantă, așa că încearcă să păstrezi rutina la ora de somn în fiecare zi – chiar dacă nu sunteți acasă. Un copilaș odihnit va avea o mămică fericită și odihnită!
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: