Siguranța bebelușilor în apă și în preajma acesteia

Fie că cei mici iubesc apa sau sunt ceva mai timizi, întotdeauna există un factor de risc atunci când copiii mici sunt în preajma unei piscine (sau orice alt fel de apă); nu numai pentru că nu ar ști să înoate, dar și pentru că se pot îneca într-o cantitate foarte mică de apă.

Iată câțiva pași pe care tu și familia ta puteți să îi urmați pentru a vă asigura că toată lumea are o zi distractivă la piscină, la plajă sau chiar în cadă.

•Nu îți lăsa niciodată bebelușul nesupravegheat lângă o sursă de apă, inclusiv toalete, găleți cu apă, fântâni, piscine, piscine gonflabile, lacuri, iazuri sau mare. • Copiii de orice vârstă trebuie să fie sub supraveghere atentă atunci când sunt în preajma unei piscine sau a apei. • Desemnează un membru al familiei sau un prieten pe post de supraveghetor, al cărui singur scop este să îi urmărească pe cei mici când sunt în preajma apei. • Accesul în baie ar trebui să fie restricționat pentru bebeluși și copii mici, cu excepția momentelor în care sunt sub supraveghere directă. • Dacă aveți piscină, înconjoar-o cu un gărduleț de peste 120 cm, cu o poartă încuiată, iar dacă locuiți în preajma ștrandului public, insistă să respecte aceste standarde. • Cădițele pentru bebeluși nu protejează de la sine pe cei mici. Dacă le folosești, continuă să îl supraveghezi atent.

Lecțiile de înot

Lecțiile de înot nu sunt recomandate pentru copiii sub 4 ani. De asemenea, stăpânirea acestor tehnici le poate oferi părinților un fals sentiment de securitate. Cei mici trebuie întotdeauna supravegheați atunci când sunt în apă, indiferent câte lecții de înot au luat! Chiar dacă micuțul tău este un înotător bun, există multe lucruri care pot scăpa de sub control într-o piscină publică sau în mare.

De asemenea, copiii mici ar putea să înghită prea multă apă în timp ce înoată, ceea ce poate duce la un dezechilibru sever sau chiar fatal în nivelul de sare.

Pe barcă

Dacă aveți o barcă (sau mergeți cu una), asigură-te că este este echipată complet pentru a respecta reglementările de siguranță. Trebuie să aveți câte o vestă de salvare, de dimensiune potrivită, pentru fiecare persoană din barcă, și să îi înveți pe cei mici regulile de siguranță și conduita potrivită pe barcă.

Echipament de siguranță

Pernuțele pentru brațe, colacii și alte obiecte similare nu garantează siguranța deplină. Supraveghează-ți direct copiii în orice moment.

Dacă cel mic are sub 2 ani, ar trebui să fii cu el în apă de fiecare dată când intră.

Consimțământ Cookie-uri