10 reguli pentru prima noapte cu bebelușul prematur acasă
Încă din maternitate, încearcă să te ocupi cât mai mult de bebeluș, să-i schimbi scutecul, hăinuțele, sau să-l speli, astfel încât aceasta va fi deja o obișnuință pentru tine.
Nu te lasă copleșită de griji. Chiar dacă este mic, cu siguranță este și foarte rezistent, altfel medicii neonatologi nu ți-ar da drumul din maternitate!
S-ar putea ca bebelușul tău să aibă dificultăți de supt, să aibă nevoie de completare cu laptele tău muls sau lapte praf. Ține aproape numărul unui consultant în lactații.
Mesele s-ar putea să fie mici și dese pentru că stomăcelul lui este mai mic decât al unui nou-născut la termen.
La fel și somnul. Este posibil să fie mai fragmentat, să ai parte de treziri mai dese. Sau, din contră, poate fi mult mai somnolent. Ține o evidență a meselor și a reprizelor de somn.
Nu te stresa că toate pijămăluțele îi sunt largi. Cu siguranță, în curând, nu va mai încăpea în ele!
Încearcă să îl infeși sau să îl ții la pieptul tău într-un sistem de purtare. Acolo se simte și se dezvoltă cel mai bine!
Stabilește împreună cu apropiații reguli stricte de vizită ale bebelușului. Un prematur este mult mai sensibil la infecții decât un nou-născut la termen.
Cei apropiați te pot ajuta cu treburile casnice, astfel încât tu să te poți ocupă de bebeluș, dar să apuci să te și odihnești!
Nu ezita să ceri sfatul unui specialist atunci când întâmpini probleme și urmează toate sfaturile acestuia pentru a avea un bebeluș sănătos.
CITEȘTE MAI MULT Coltul mamicilor
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: