A fi părinte. Planuri de creștere a micuțului și cum să fiți părinți buni

Lucrați în echipă! În zilele noaste, este normal ca tăticii să se implice mai mult în creșterea copilașilor lor. Dar oare ai discutat cu partenerul tău cum vă veți împărți responsabilitățile? Acordați-vă timp să discutați despre părerile fiecăruia cu privire la îngrijirea bebelușului, hrănirea pe timpul nopții, aranjamentele privind dormitul și toate celelalte schimbări care vă vor schimba stilul de viață.

JUCĂTORUL DE ECHIPĂ În ziua de azi, de cele mai multe ori, tăticii vor să împartă cât mai mult din responsabilitățile de creștere a celui mic. Dar tu și partenerul tău ați discutat efectiv părerile pe care le aveți despre a fi părinte, despre planurile de creștere a copilașului și despre ce înțelegeți fiecare prin a fi buni părinți? Veți schimba cu rândul scutecelele bebelușului? Va trebui să ajuți la hrănirea micuțului? Și cum rămâne cu împărțirea nopților nedormite? Această etapă a sarcinii, când partenerul tău începe să se simtă mai energic, este un moment prielnic pentru a ridica probleme ca aceasta și a stabili împreună câteva planuri de creștere a celui mic. Stați la o discuție pentru a compara ce așteptări aveți în legătură cu desfășurarea lucrurilor o dată ce se naște bebelușul. Faceți planuri despre cum poți ajuta mămica în acele prime săptămâni cruciale; și întreab-o despre gândurile ei privind creșterea micuțului și rolul tău de tătic. Orice divergențe de opinie - și probabil că vor fi câteva, de exemplu ce înseamnă ”părinți buni” - vor trebui rezolvate cât de repede posibil. Așa că nu lăsa totul pe sfârșitul sarcinii, când partenera ta se va simți obosită și probabil sătulă.

PLĂNUIȚI DIN TIMP Petreceți timpul pe care îl aveți împreună plănuind venirea bebelușului, încercând să vă imaginați cum ar arăta viața voastră cotidiană împreună cu cel mic, discutați despre planurile de creștere a micuțului și cum puteți împărți responsabilitățile. Obișnuiește-te să ajuți mai mult la treburile casei - cu gătitul și curățenia și alte tipuri de treburi casnice - aceasta va fi parte din viața de părinte. Oferă-te poate să preiei din treburile pe care ea le consideră mai stresante decât de obicei (cum ar fi cumpărăturile săptămânale sau gestionarea finanțelor). Este un exercițiu bun pentru viitor și îi demonstrează ei că îți iei în serios rolul de viitor tătic. Nu uita, maternitatea îi afectează deja viața de zi cu zi, și cu toate că îți este greu să îi împărtășești experiența sarcinii, o atenție mai mare la nevoile ei, care sunt în continuă schimbare, vă va aduce mai aproape și vă va construi ca buni părinți.

Consimțământ Cookie-uri