Pe afară cu micuțul. Totul despre sfaturi, îngrijirea copilului, mamă care lucrează

Micuțul tău încă mai are multe de aflat despre lumea înconjurătoare și despre oameni. Un lucru destul de clar însă este rolul pe care îl are mami: mami este pur și simplu mami și atât. Ea este acolo să aibă grijă de bebeluş și nimic mai mult.

Acum este momentul să lărgim această perspectivă. Mai jos sunt câteva sfaturi legate de acest subiect și de îngrijirea micuțului în general.

Evident, mămicile și tăticii au și alte roluri în comunitate și la locul de muncă. Ei nu se rezumă la îngrijirea copilului. Mami poate lucrează. Copiii au de câștigat din a-și vedea părinții în aceste situații. Le mărește perspectiva expunându-i la situații de zi cu zi și structuri de funcţionare care sunt în afara vieții de familie. Și faptul că pot vizualiza ce face un părinte atunci când nu este acasă le sporește sentimentul de siguranță.

Este o idee bună să-ți lași micuțul să vadă ce face mămica lui atunci când lucrează. Își va face o idee despre oamenii cu care ești, cum arată mediul în care te afli și cum activitatea ta se integrează în planul extins. Așa că, dacă poți aranja asta, merită să-l aduci în vizită la birou. Iată opt sugestii care să te ajute să faci vizita plăcută pentru micuțul tău și abordabilă pentru tine și pentru colegii tăi. Aici poți găsi sfaturi despre cum să reacţionezi corespunzător. • Vorbește întâi cu șeful. E posibil să existe deja o zi stabilită pentru vizita copiilor în cadrul companiei. Dacă nu există, poți veni cu inițiativa – poate fi publicitate pozitivă pentru companie și poate stimula moralul angajaților. Dacă îți aduci micuțul la muncă, anunță-ți colegii dinainte, ca să nu fie surprinși. • Alege momentul potrivit. Copiii mici sunt mai activi dimineața, în timp ce cei mai măricei se descurcă mai bine după-amiaza. Gândește-te când sunt șanse mai mari să se întâmple lucruri interesante și când prezența micuțului nu ar putea fi o problemă. • Dacă lucrezi într-o zonă periculoasă, aranjează ca vizita să aibă loc după program, atunci când nu există pericole. • Vizita ar trebui să dureze 1-2 ore. Mai mult de atât ar fi prea mult pentru un copil mic, și e posibil ca ceva să nu meargă bine. • Asigură-te că e îmbrăcat corespunzător; face parte din procesul de învățare. Lasă-l să încerce ce faci tu, dacă se poate: deschide un calculator, copiază un program, întreabă un client dacă are nevoie de ajutor, oferă-i o porție de cartofi prăjiți – orice nu te compromite pe tine, pe micuț sau munca ta. • Fă-i poze cât e acolo. Asta poate ilustra o poveste pe care ți-o spune despre vizită. Cu siguranță va vrea să adauge propriile ilustrații ale zilei pe care a petrecut-o lucrând cu mami sau cu tati. Sperăm ca aceste sfaturi să-ţi fie de ajutor.

Consimțământ Cookie-uri