Protejarea micuțului în timpul ieșirilor
Sfaturi de siguranță pentru bebeluși Câteodată lucrurile cele mai evidente sunt cel mai ușor de omis – mai ales în situații în care suntem ocupați sau distrași. Deci merită să recapitulezi sfaturi legate de siguranță din când în când, doar ca să-ți exersezi memoria și să rămâi atentă, mai ales înaintea unei excursii sau a unei ieșiri. Gândește-te la toate riscurile la care ar putea fi expus micuțul, și fii pregătită pentru orice posibilitate.
PE AFARĂ Iată câteva sfaturi de la Dr. Barbor pentru cum să faci ieșirile sigure pentru micuțul tău.
Folosește cremă de protecție solară oricând se joacă afară, mai ales în cazul ieșirilor la plajă, la piscină sau în zone de deal, unde riscul de insolație și arsuri este și mai mare. Nu uita, razele ultraviolete pot arde și iarna, și în zilele înnorate.
Ori de câte ori se află pe o ambarcațiune, copii trebuie să poarte o vestă de salvare verificată și bine pusă. Ai grijă, totuși, acestea se încarcă cu apă la expuneri de lungă durată la apă (de exemplu, atunci când petrece toată ziua în piscină).
Învață-ți copilaşul să nu se apropie de animale tinere sau străine până când nu ești sigură că animalul se simte în largul lui în jurul copiilor mici și imprevizibili. Chiar și cele mai docile animale pot deveni agitate în preajma unui copil de doi ani.
SFAT RAPID: Dacă planificați o excursie la bâlci, țineți cont de faptul că un copil de doi ani poate face față unui asemenea nivel de stimulare doar pentru o scurtă perioadă de timp – probabil cam două ore – înainte să aibă nevoie de o pauză. În măsura în care e posibil, rezervați o cameră la un hotel sau rămâneți la prieteni ca să puteți veni și pleca cum vreți. Dacă încercați să le faceți pe toate într-o singură zi, e posibil ca rezultatul să fie dezastruos.
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: