6 sfaturi şi sugestii pentru folosirea cu succes a oliţei

Familiarizarea cu folosirea oliţei este un moment important, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Secretele succesului? Foarte multă răbdare şi chiar mai multă creativitate! Dacă micuţul tău este pregătit să înceapă să folosească toaleta, încearcă aceste tehnici testate de părinţi.

1. Creează un tron

Nu este o oliţă obişnuită atunci când este decorată cu zâne sclipitoare sau cu maşini de curse. Lasă-ţi copilaşul să aleagă un model de oliţă care să îl inspire sau dă-i voie să decoreze oliţa pe care o ai deja cu abţibilduri strălucitoare, astfel încât să fie nerăbdător să o folosească.

2. Transformă timpul petrecut pe oliţă în distracţie

Poţi transforma baia într-un paradis al oliţei, aducând în ea cărţi cu tema folosirii oliţei şi jucării care îţi vor ajuta copilaşul să stea pe oliţă mai mult.

Adaugă animăluţe de pluş alese de puiuţul tău pentru companie. Încurajează-l să le arate „prietenilor lui” de oliţă cum se merge corect la toaletă.

3. Foloseşte-te de tehnologie

Copiilor trebuie să li se amintească să ia pauze regulate pentru oliţă - sunt atât de ocupaţi cu joaca, încât adesea nu observă că au nevoie să o folosească decât atunci când este prea târziu. Totuşi, cicălitul nu este distractiv pentru nimeni.

În schimb, încearcă să setezi un temporizator - la cuptorul cu microunde, la telefon, sau chiar mai bine, la un ceas de mână ieftin pe care micuţul tău îl poate purta.

În plus, stabileşte o rutină cu copilaşul tău şi indică-i să meargă la oliţă, să zicem, după fiecare masă şi înainte de somnic. Atunci când vine acel moment sau când începe să sune alarma temporizatorului, psihicul îl va anunţa: Este vremea pentru oliţă!

4. Transformă totul în joacă

Pune câteva bucăţi de cereale în formă de O în toaletă şi provoacă-l pe puiuţul tău să „tragă la ţintă“. Poţi face experimentul şi cu ajutorul culorilor: pune colorant alimentar albastru în vasul toaletei şi urmăriţi cum lichidul se face verde când bebeluşul face pipi. Este pur si simplu magic!

5. Pune-i chiloţei veseli

Dacă micuţul tău adoră pompierii, atunci promisiunea unei perechi de chiloţei cu o maşină de pompieri roşie desenată ar putea fi toată motivaţia de care are nevoie pentru a depăşi faza scutecelor. Spune-i că bebeluşii mari care folosesc toaleta sau oliţa poartă chiloţeii cei mai interesanţi.

6. Aşteaptă

Uită de perioadele sugerate şi lasă-l pe copilaşul tău să decidă când vine momentul să renunţe la scutece. Caută semnele care arată că e gata: dacă prezintă interes pentru baie, dacă îţi spune când trebuie să meargă la oliţă sau dacă vrea să i se schimbe scutecul imediat după ce a făcut caca.

Şi asta ar putea fi tot - fără mită, lacrimi sau accidente.

Indiferent de strategiile care se potrivesc stilului tău şi al copilaşului tău, optimismul ajută întotdeauna. Petrece timp de calitate cu copilaşul tău atunci când încearcă să folosească oliţa, şi arată-i cât eşti de fericită şi mândră după fiecare reuşită. Ajută la transformarea atitudinii lui din „cred că pot“ în „ştiu că pot“!

Consimțământ Cookie-uri