Este copilașul tău pregătit să facă la oliță?

Chiar dacă poate părea puțin descurajator, trebuie să știi că fiecare mămică trece prin această etapă și nu trebuie să fie complicat. Este doar antrenamentul pentru folosirea oliței, iar dacă bebelușul tău are o vârstă între 18 luni și 2 ani și jumătate, probabil că te gândești să începi. 

În timp ce unii bebeluși învață mai ușor să folosească olița, alții pot avea nevoie de mai multă atenție și grijă. Relaxează-te, trage aer în piept și ține cont de aceste sfaturi. Nu va trece mult până când îți vei felicita puiuțul pentru reușită!

Alege momentul potrivit Nu are rost să înveți copilul să folosească olița fără ca acesta să fie pregătit. Și tu, de asemenea! Pur și simplu nu va merge. Când vine vorba de răbdarea ta, dacă treci printr-o perioadă stresantă, cum ar fi mutatul într-o nouă locuință sau renovarea acesteia, mai bine gândește-te să aștepți până când această nouă sarcină va putea beneficia de atenția ta completă. 

Din fericire, semnele cum că bebeluşul este pregătit pentru pasul cel mare sunt chiar destul de evidente, dacă stai să le observi.

Un lucru este clar, un copil care este pregătit să folosească oliţa trebuie să poată urma câteva reguli. Pentru început, ia-o ușor, prin a-l ruga să-și pună și să-și scoată chiloțeii sau scutecul Pampers. Apoi, încearcă sarcini mai dificile, cum ar fi combinarea unor acţiuni complementare: să-și scoată scutecul și să se așeze imediat pe oliță.

Copilul tău poate începe, de asemenea, să-ți spună când are nevoie la toaletă - mai ales dacă i-ai arătat și explicat modul corect de a o folosi. Poate chiar să încerce să folosească toaleta de unul singur. Și acesta e momentul în care trebuie să-i arăți copilașului tău toată aprecierea ta. 

Implică-ți copilașul în proces

Deși va fi necesar să găsești cel mai bun echipament (scaun de oliță, de formare etc.) pentru puiuţul tău, lăsându-l să facă alegerile la cumpărături este un mod ideal de a-l entuziasma cu privire la folosirea oliței. 

Odată ce ai decis ce oliță se potrivește micuţului tău, dă-i voie să aleagă culoarea și modelul. Celui mic îi va plăcea să fie implicat și să știe că scaunul de oliță e chiar pentru el.

Nu te descuraja Ca în multe situații ce țin de copii, răbdarea este cheia succesului. Ține cont de faptul că fetițele învață mai ușor să folosească olița și faptul că uneori pentru băieței poate dura și câteva luni până învață să o folosească singuri. Încearcă să rămâi calmă și să-ți păstrezi simțul umorului și totul va fi bine.

Nu te aștepta să fie floare la ureche. Este perfect normal ca pe acest drum să întâmpini câteva obstacole, important este cum treci peste ele. Nu te înfuria și nu pedepsi copilul pentru un accident. În schimb, fii optimistă și spune-i că accidentele sunt firești. Apoi amintește-i că data viitoare când va simți nevoia să meargă să facă, poate să încerce noua oliță distractivă. 

Nu uita - încet și constant, doar așa va câștiga puiuțul tău cursa pentru folosirea oliței. Încearcă să te bucuri de aceste momente și să-ți amintești că-ți vei învăța copilașul doar o singură dată să folosească olița. În curând, va fi o amintire îndepărtată.

Consimțământ Cookie-uri