Learning-good-habits-can-be-fun

Cum să combați comportamentele problematice cu sprijin pozitiv

Nu lovi! Mulți micuți trec printr-o etapă în care lovesc, dau cu piciorul, sau chiar mușcă. Nu e ceva ce poți anticipa și e ceva ce ia mulți părinți prin surprindere. Deci cum abordezi acest nou comportament? În primul rând, să nu fii niciodată tentată să folosești violența ca pedeapsă – nu face decât să întărească comportamentul pe care încerci să-l previi. Scoaterea micuțului din situație ar trebui să fie prima reacție. Urmată de o explicație, la nivelul lui (adică în genunchi) în care să-i spui pentru ce îl pedepsești, o pauză dacă e cazul, și o șansă să-și ceară scuze.

AJUTAREA MICILOR BĂTĂUȘI
Nu te mira dacă micuțul tău, de altfel prietenos, a început dintr-o dată să lovească oameni. Mulți copii la vârsta asta încep să comunice fizic, parțial ca metodă de a-ți atrage atenția, și parțial pentru că abilitățile lor de verbalizare sunt încă limitate. Pentru a inhiba acest comportament, ai grijă să îl observi atunci când comunică fără să lovească. Recompensarea comportamentelor acceptabile îl învață mai eficient decât o fac consecințele negative pentru comportamente nedorite.
Ce ar trebui să faci? Nu-l introduce în contexte sociale atunci când știi că vrea să doarmă sau când îi este foame. Și încearcă să petreci timp doar cu el în fiecare zi pentru a-ți putea oferi toată atenția în timp ce vă jucați împreună. Niciodată să nu-l lovești. Altfel, va învăța de la tine că este în regulă să lovești – dacă ei îmi fac mie asta, de ce să nu o fac și eu cu alți copii?
Ai răbdare. În curând, va dezvolta limbajul care îi va permite să comunice mult mai eficient.
Scutece

Pampers Pants

Protecție de până la 12 ore împotriva umezelii, în scutece-chiloțel ușor de schimbat.

Copiii și imaginația în joc

  • Locaţie

    Interior, Exterior

  • Promovează

    Dezvoltare cognitivă

  • Ce ai nevoie

    O cutie de carton, câteva hăinuțe vechi