Trei sfaturi pentru a face timpul de joacă mai preţios

Până ca bebelușul tău să împlinească patru luni, va fi îndeajuns de activ pentru a vrea să se joace. Jocurile pentru bebeluși sunt stimulante și interesante pentru micuțul tău, dar prea multă emoție poate fi copleșitoare în final. Iată cum să-l faci pe cel mic să se joace – fără să-i oferi prea mult prea devreme.

Păstrează totul simplu

Când vine vorba de bebeluși, simplu înseamnă întotdeauna mai bun. Ține jucăriile celui mic la o parte, scoțând pe rând una sau două pentru ca micuțul să se poată juca cu ele. Cu cât are mai puține jucării în față într-un anumit moment, cu atât este mai puțin probabil ca simțurile sale să fie solicitate prea mult.

2. Stimulează-i simțurile

Primele jucării ale micuțului tău nu trebuie să fie pretențioase sau scumpe – trebuie doar să-i capteze atenția. Și, dacă ai văzut vreodată un bebeluș sau copilaș captivat de cutia sau hârtia de împachetat a unei jucării mai mult decât de jucărie în sine, atunci știi exact la ce ne referim.

Încearcă să-i oferi obiecte cu texturi, modele, culori, forme sau sunete diferite: o minge roşie mare, o jucărie de pluș pufoasă și o zornăitoare zgomotoasă. Asigură-te doar că, indiferent ce jucării alegi, acestea sunt îndeajuns de mari încât cel mic să nu le poată băga în guriță.

3. Interacționează (Mult)

Cu cât comunici și interacționezi mai mult cu bebelușul tău, cu atât va învăța mai mult și va fi mai fericit. Iată câteva idei de activități care vă vor face să chicotiți și să vă jucați împreună:

• Aşează-te pe podea și treci împreună cu el prin jucării. • Leagănă-l în brațe în timp ce-i cânți. • Citește-i cu voce tare – chiar dacă e prea mic să înțeleagă povestea. • Ia-l la o plimbare în cărucior și spune-i despre toate lucrurile interesante care se întâmplă afară. • Încearcă să te joci de-a Baba Oarba și Ce-a fost asta (sau oricare alt joc care-l face să râdă).

Consimțământ Cookie-uri