Iată ce trebuie să ştii despre: cum plănuieşti o petrecere de aniversare pentru bebeluş

Se apropie prima aniversare a bebeluşului tău! Este un eveniment palpitant pentru toată lumea -şi totodată unul care îţi dă mult de gândit referitor la ce e de făcut pentru a sărbători ziua cea mare.

Planificarea unei petreceri aniversare grozave ţine întru totul de pregătiri. Iată o listă de lucruri care te vor ajuta să plănuieşti, să aplici şi să te bucuri de prima aniversare a bebeluşului tău.

1. Alege data

Evită sărbătorile mari sau weekedendurile de vacanţă când oaspeţii tăi ar putea fi plecaţi sau ar putea avea alte obligaţii. Dar, în rest, alege o dată potrivită pentru tine.

Nu uita: Întotdeauna va exista cineva ocupat la data pe care o alegi. Această dată este pentru tine, aşa că fii politicoasă, dar fermă în ceea ce priveşte cea mai bună alegere de dată pentru bebeluşul tău.

2. Te simţi ca acasă acolo unde îţi este inima

Bebeluşul va fi cel mai fericit dacă găzduieşti petrecerea acasă pentru că este locul cel mai familiar lui. Dacă acasă nu ai spaţiu pentru a organiza petrecerea, ia în calcul un loc potrivit pentru bebeluşi, unde ai libertate de mişcare în calitate de gazdă a petrecerii.

Ar fi o alegere bună o sală de evenimente sau spaţiul de evenimente de la grădina zoologică sau din parc. Dacă vremea ţine cu tine, poţi chiar plănui un eveniment în aer liber în parc sau în curte (asigură-te totuşi că ai şi o opţiune alternativă la îndemână pentru zile ploioase, în caz că se strică vremea).

Un separeu la restaurant ar fi bun - sala principală de mese poate fi prea gălăgioasă şi iritantă pentru micuţul tău.

3. La minut

De vreme ce micuţii de un an încă trag puiuri de somn, planifică petrecerea în funcţie de programul său, pentru a te asigura că și micuţul se bucură de petrecere!

4. Menţine lista de invitaţi scurtă

Primele aniversări sunt pentru rude, prieteni apropiaţi şi vecini. Dacă sunt prea mulţi străini, asta l-ar putea face pe oaspetele de onoare să plângă!

Micuţul tău este la o vârstă la care este intimidat de străini, deci prezentându-l multor persoane ar putea să nu fie cel mai bun mod de a sărbători ziua lui.

5. Mâncarea

Asigură-te totodată că mâncarea este gătită din timp (ca să nu fie nevoie să alergi în şi din bucătărie pe tot parcursul petrecerii). Alimentele care se mănâncă cu mâna sunt uşor de servit şi permit o atmosferă destinsă în timpul petrecerii.

6. Activităţile

Planificarea jocurilor şi a distracţiilor ar trebui concentrată pe vârsta copilaşilor prezenţi. Copilaşii nu prea joacă joculeţe, iar activităţile de divertisment prea gălăgioase pot chiar să îi sperie.

Copilaşii mai mari (cei de creşă şi mai mari) ar putea să se bucure de un joculeţ de tip „pune coada măgarului“(„pin the tail on the donkey“) sau „cartoful fierbinte“/“hot potato“. Iar pentru acest grup de vârstă, un clovn sau un magician ar putea avea succes răsunător. Gândeşte-te la vârstele copilaşilor de pe lista de invitaţi şi plănuieşte corespunzător.

7. Înregistrează amintirile

Asigură-te că ai numit pe cineva din grup fotograf de serviciu, pentru a face poze în ziua respectivă. În multe cazuri, aceasta este ziua în care bebeluşul tău gustă pentru prima dată tort. Adesea este o privelişte minunată, dar şi dezordonată.

8. Cadourile pentru participanţi

Întocmai ca activităţile, cadourile ar trebui să ţină cont de vârsta şi etapa de dezvoltare a copilaşilor invitaţi. Cadourile pentru participanţi nu sunt neapărat pentru bebeluşi. Dar şi copilaşii mai mari trebuie să ia acasă o punguţă cu bunătăţi.

9. Păstrează-ţi simţul umorului

Nu uita că acolo unde sunt implicaţi bebeluşi, lucrurile nu ies întotdeauna conform planului. Încearcă să îţi păstrezi simţul umorului ca să te poţi bucura de ziua respectivă, cu orice ar aduce ea! Şi nu uita că este ziua bebeluşului tău, nu fi prea mofturoasă!

Consimțământ Cookie-uri