Cum să îți ajuți micuțul pe timpul terorilor nocturne

Ca părinte, primul instinct este acela de a-ți proteja micuțul de lucruri care ar putea să îl sperie pe timpul nopții. Spre deosebire de coșmaruri sau vise neplăcute, terorile nocturne funcționează după un cu totul alt set de reguli.

În majoritatea cazurilor, se poate ca bebelușul tău să adoarmă liniștit, dar să se trezească îngrozit după două ore. Cu toate că pare să fie treaz și tulburat, vei observa că nu răspunde.

Cel mai important pas în alinarea terorilor nocturne la bebeluși este să faci tot ce îți stă în putință să îl liniștești. În mijlocul unui astfel de episod, micuțul va fi de neconsolat, așa că principala ta grijă trebuie să fie să ții lumina scăzută și să vorbești șoptit. Reasigură-l că ești acolo și că nu o să permiți să i se întâmple ceva rău.

Majoritatea terorilor nocturne la bebeluși durează între 10 și 30 de minute, după care micuțul probabil că se va liniști, va adormi la loc și nu își va aduce aminte de incident a doua zi.

Ține minte că pentru unii bebeluși, terorile nocturne sunt cauzate de oboseala excesivă (un motiv în plus pentru care toată familia ar trebui să pună în practică somnul de după-amiază!).

Este important să respecți un program de somn regulat, mai ales în cazul copiilor mici. Dacă bebelușul are un orar de culcare regulat și totuși continuă să aibă episoade de teroare nocturnă, încearcă să îl culci cu 30 de minute mai devreme, să vezi dacă apare vreo schimbare.

Indiferent ce formă iau aceste terori nocturne, fii sigură că vor dispărea de la sine cu vârsta. Fără să-ți dai seama, micuțul va reveni la un somn liniştit, neîntrerupt.

Consimțământ Cookie-uri