Jocuri amuzante pentru bebelușii între 6 luni și 1 an

Cu toate că mulți bebeluși încep să meargă de-a bușilea între 7 și 10 luni, potrivit Academiei Americane de Pediatrie (AAP), nu trebuie să aștepți până atunci pentru a da startul distracției! Iată trei jucării și cinci jocuri care pot fi incluse în orele de joacă pentru a-l îndruma pe cel mic spre direcția cea bună:

Jucării

Introducerea treptată a jucăriilor care încurajează mobilitatea este o metodă grozavă de a vă amuza și, în același timp, de a-l ajuta pe micuț să își dezvolte grupele principale de mușchi.

1. Oglinda Bebelușilor le place să se uite la propria reflecție, așa că plasează o oglindă mică în fața lui, după care ascunde-o repede. Odată ce se liniștește agitația, rezeamă oglinda de perete sau de o piesă de mobilier și îndeamnă-l să se ducă să o ia.

2. Mingiuța Această jucărie simplă poate fi folosită într-o întreagă serie de jocuri, așa că este bine să ai una (sau două) la îndemână.

3. O jucărie de lemn cu sfoară Trage jucăria după tine pe podea și provoacă-l pe micuț să te prindă. S-ar putea să găsești și jucării de plastic de același fel, dar lemnul este o variantă mai bună în cazul în care cel mic o prinde și decide să bage jucăria în gură!

Jocuri

Pe măsură ce te joci cu puiul tău, asigură-te că incluzi stimulente pentru a face mersul de-a bușilea mai interesant. Iată cinci activități care îl pot motiva pe cel mic.

  1. Prefă-te că ești un personaj din povestea lui preferată și aleargă-l prin cameră. Casa se va umple de râsete, iar cel mic va face tot posibilul să scape din calea ta.

  2. AAP sugereză crearea de curse cu mici obstacole, ca pernuțe și cutii, pentru ca cel mic să se cațere pe și printre ele. Intră în joc ascunzându-te după obstacole și jucându-te de-a baba oarba cu el.

  3. Stând cu picioarele desfăcute, rostogolește o mingiuță către micuț și înapoi, ceea ce îl va ajuta în dezvoltarea abilităților de mișcare direcționată.

  4. Ia jucăria preferată a micuțului, ascunde-o undeva la vedere și cere-i să o găsească. Data viitoare când vă jucați, cere-i lui să ascundă jucăria și să te lase pe tine să o cauți.

  5. Împrăștie pe jos materiale de texturi diferite – o folie cu bule, un covor de blană falsă, o bucată de material din spumă – pentru ca micuțul să poată interacționa cu ele pe măsură ce se mișcă printre ele. A se deplasa dintr-o parte în alta a camerei este o mare realizare pentru puiuțul tău. Continuă să lucrezi la îmbunătățirea abilităților lui de deplasare folosind jucării potrivite pentru vârsta lui și jocuri care îl vor provoca să înainteze și să se ridice!

Vrei să afli mai multe despre creșterea micuțului tău năzdrăvan și să te bucuri de promoțiile create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange

CITEȘTE MAI MULT Dezvoltarea bebelusului de la 3 la 12 luni

Consimțământ Cookie-uri