Hrănirea micuțului tău născut prematur

Hrănirea unui nou-născut este o prioritate de bază pentru toate mămicile, dar pentru părinții unui bebeluş născut prematur, oferirea celei mai bune nutriții este de două ori mai importantă.

Ca micuțul tău născut prematur să ia cu siguranță în greutate și să se dezvolte, trebuie să te asiguri că este hrănit des și are parte de îndeajuns de mult lapte praf sau natural. Citește mai departe câteva informații de care ai nevoie în hrănirea bebelușului tău născut înainte de termen.

Hrănirea pentru nutrienți Pentru că un micuț născut prematur este mai susceptibil la infecții, va avea nevoie de proteinele și anticorpii protectori găsiți în laptele matern. Alăptarea poate ajuta de asemenea în dezvoltarea unei legături emoționale puternice cu nou-născutul tău.

Dar nu te îngrijora dacă alăptatul nu este posibil sau dacă alegi să nu mergi pe această cale: cu siguranță micuții născuți prematur pot crește bine cu ajutorul unui lapte praf bogat în grăsimi, special creat pentru ei.

Încet, dar sigur La început, hrănirea micuțului tău născut prematur va fi un proces mai încet decât cel al bebeluşilor născuți la termen, pentru că cei dintâi nu se coordonează atât de bine atunci când sug şi înghit. Înainte de a părăsi spitalul cu puiuţul tău născut prematur, doctorii și asistentele îți vor da instrucțiuni clare despre cât de mult și de des va avea nevoie micuțul tău de hrană.

Dacă nu știi sigur dacă cel mic primește destul lapte, îl poți duce la pediatru pentru a fi cântărit sau la biroul unui consultant în lactație. Și acum că cel mic atinge vârsta de 34 de săptămâni, ar trebui să se hrănească natural sau cu biberonul mai eficient.

Fii atentă la semne E mai ușor să hrănești un copil flămând, dar calm, decât unul care este extrem de agitat. Așteaptă-te să-ți hrănești micuțul născut prematur câte puțin la fiecare două-trei ore, și încearcă să te sincronizezi cu semnalele sale de foame, în caz că trebuie hrănit mai devreme.

Semnele de foame obișnuite includ suptul mânuţelor sau a degețelelor, sau țuguierea buzelor. Unii bebeluși au nevoie să fie treziți din ațipeală sau somnul nocturn pentru a fi hrăniți, așa că întreabă-ți medicul pediatru dacă este cazul să faci asta și cu bebeluşul tău.

Hrănirea unui bebeluș născut înainte de termen poate părea dificilă la început, dar odată ce ai prins ritmul, vei fi perfect capabilă să te relaxezi și să te bucuri de acest timp petrecut împreună. Și nu uita să-l incluzi și pe tati în proces! Poate să îi dea biberonul, să se ocupe de eructație sau de inevitabilul schimbat de scutec care urmează.

Consimțământ Cookie-uri