Suptul degetului și alte modalități de auto-calmare ale micuțului

Suptul degetului nu este un comportament neobişnuit în viaţa copilului sau a bebeluşului. Este de fapt esenţial pentru dezvoltarea lui sănătoasă. Iată de ce este bine să o facă.

De ce își suge micuțul tău degetul

Suptul este un comportament instinctiv pentru nou-născuţi. Este posibil să fii tentată să îl descurajezi pe cel mic pentru a preveni problema dinţilor strâmbi, dar este mai bine să îl laşi să se bucure deocamdată. Bebeluşul învaţă să se calmeze singur, astfel să se poată linişti când simte disconfort sau oboseală.

Dacă reuşeşti să îl dezveţi treptat pe micuţ de suptul degetului până la patru ani, când apar dinţii permanenţi, aceştia nu vor fi afectaţi. Pe termen scurt, suptul degetului îl poate ajuta să adoarmă singur mai repede sau să adoarmă la loc dacă s-a trezit în timpul nopţii.

Alte modalități de calmare care funcționează

Majoritatea bebeluşilor fac crize de plâns, în special după-amiaza târziu. În primul rând, asigură-te că nu plânge pentru că îi e foame, e obosit sau simte disconfort. Nu îţi face probleme dacă nu ştii de ce plânge, nu înseamnă neapărat că e ceva în neregulă cu bebeluşul. Poate fi un proces perfect normal în dezvoltarea micuţului, cauzat de un sistem nervos incomplet dezvoltat.

Dacă suptul degetului sau unei tetine nu îl linişteşte pe cel mic, încearcă următoarele metode:

• Leagănă-l ușor • Cântă-i încetişor • Înveleşte-l într-o plăpumioară • Aşează-l în cărucior sau într-un leagăn pentru bebeluși

Cu cât bebeluşul tău e mai neliniştit, cu atât îţi va fi ţie mai greu, dar încearcă să fii calmă. Nu uita să te odihneşti când micuţul doarme şi ai grijă să mănânci regulat. Pentru a putea avea grijă de copilul tău, trebuie să ai grijă de tine.

Consimțământ Cookie-uri